Diyarbakır'da enkaz başından yükselen ses: Çok geç kaldılar!
Depremlerin yıkıma yol açtığı Diyarbakır'da yurttaşlar arama kurtarma çalışmalarının yetersizliğine tepki gösterdi.

Maraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem Diyarbakır’ı da etkiledi. Çok sayıda binada yıkım yaşanırken bu yıkımların meydana geldiği yerlerden biri de Yenişehir ilçesinde bulunan 12 katlı Diyar Galeria İş Merkezi. Çok sayıda yurttaş enkaz altında kurtarılmayı beklerken arama kurtarma çalışmaları ise sürüyor. Vatandaşlar da enkaz başında bekleyişlerini sürdürüyor. Henüz yakınlarından hiç haber alamayan yurttaşlar yaktıkları ateş etrafında bekleyişlerini sürdürürken aynı zamanda tepkilerini de dile getiriyor.

‘YETKİLİLER BURALARA YARDIM ETMELİ’

Diyarbakır’da enkaz başında yakınlarını bekleyen Sevim Bayram da “Televizyonda gördüğüm gibi buraya geldim. Annem, babam, iki kız kardeşim ve bir erkek kardeşim içeride” diyor ve devam ediyor: “İki gündür hiçbir haber alamadım. Telefonları hiç çalmıyor. Önceki gün hiç çalışmadılar dün başladılar çalışmaya ama hiçbir haber yok, kimse bir şey söylemiyor. Bir şey düşünebilecek halimiz kalmadı. Yetkililer buralara yardım etmeli, bu kadar geç kalmamalı. Çok geç kaldılar. Güneydoğu ve Diyarbakır olduğu için geç kaldılar.”

‘HER YERDE CAN…’

Enkaz başında yakınlarını bekleyen bir kadın ise, “Dedem Dengbej Mehmet diye biliniyor. Hiç haber yok. İlk gün ağırdı çalışma ama şimdi biraz daha hızlı arama yapılıyor. Normal değil bu kadar yerin yıkılması. Marmara depremi kadar büyük bir olay. Her yerde can, çoğu insan enkaz altında ama haber yok. Hâlâ ulaşılmayan yerler var. Bizim 5 akrabamız içeride. Üç ay önce taşınmışlardı eve” diyor.

Fotoğraf: Dilan Temiz/ Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Bölge illerinde depremin 3. günü | Yurttaş enkaz a...

Maraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler 10 ilde yıkıma ve can kaybına sebep oldu,...

Yaralarımızı birlikte sarıyoruz

Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Selda Arslan, kadınların depremin ardından ördü...

İranlı ressam kadına sorgusuz deport kararı verild...

Ekmek ve Gül’e ulaşan İranlı Ressam Arezuo Yaghoubi, 7 Şubat akşamı Fethiye’de gözaltına alınarak Ul...