Gebze'de meslek örgütlerinden 'Okullarda bir öğün ücretsiz sağlıklı yemek' kampanyasına destek
Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği 'Okulda 1 öğün ücretsiz sağlıklı yemek her çocuğun hakkı' kampanyasını büyütmek için Gebze'de sendikaları, meslek örgütlerini ziyaret etti.

Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği “Okulda 1 öğün ücretsiz sağlıklı yemek her çocuğun hakkı” kampanyasını sürdürüyor. Kampanyanın büyümesi için Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği Gebze’de emek ve meslek örgütlerini ziyaret etti.


Birleşik Metal-İş Gebze 2 No’lu Şube Başkanı Necmettin Aydın ile görüşen Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Selda Arslan ve Gebzeli dernek üyesi kadınlar, kampanyaya nasıl başladıklarını anlattı. Ülkedeki milyonlarca işçinin ekonomik sorunlar ile boğuştuğunu, sağlıklı yemeğe ulaşmanın herkes için giderek zor hâle geldiğini belirten Necmettin Aydın böyle bir kampanya için Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneğine teşekkür ederek kampanyayı desteklediğini, tüm üyelerine duyuracaklarını ve anlatacaklarını ifade etti.


Birleşik Metal-İş Gebze 1 No’lu Şube Başkanı Selçuk Çiftçi, okullarda bir öğün ücretsiz ve sağlıklı yemek kampanyasının böylesi bir dönemde büyük önem arz ettiğini söyledi. Çiftçi, yoksulluğun artarak, en temel ihtiyaçlara dahi ulaşmanın imkânsız hale geldiği, kaliteli ve sağlıklı bir yaşamın başta işçiler için daha da zorlaştığını belirtti. Okulda 1 öğün ücretsiz, sağlıklı yemek verilmesi için yapılan kampanyayı bütün üyelerine duyuracaklarını ve destekçisi olacaklarını söyledi.


TMMOB Gebze İlçe Temsilciliği Başkanı Barış İnce, TMMOB olarak kampanya sürecinde ve kampanya sonuçlanıp hayata geçtiğinde besinlerin niteliğinin değerlendirilmesi ile ilgili dahil olabileceklerini dile getirdi. İnce, "Makine Mühendisleri Odası olarak Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneğinin yanındayız" diye konuştu.


Eğitim Sen Gebze Şube’sine yapılan ziyarette Şube Başkanı Eylem Bahadır ile yapılan görüşmede Bahadır, beslenme ve barınma sorunun eğitimin ve toplumun önemli bir sorunu olduğunu ifade etti. Bahadır, dernek tarafından başlatılan kampanyanın önemli bir adım olduğunu, binlerce gencin ve ailenin ekonomik sorunlar yaşadığını belirtti. Her sorunun temelinin ekonomik sorunlara dayandığını söyleyen Bahadır, bir öğün ücretsiz yemeğin kamusal bir hak olduğuna dikkat çekti.


Eğitim İş Kocaeli 2 No’lu Şubesi Başkanı Bülent Metin’i ziyaret eden Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği, dernek olarak Mayıs ayından itibaren kampanyayı yürüttüklerini dile getirdi. Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Selda Arslan, sağlıklı ve yeterli beslenmeyen çocukların kan hastalıkları, bodurluk, öğrenme güçlüğü gibi birçok hastalığa yakalandığını ve yaşamlarının bütününü etkileyeceğini belirtti.

Eğitim İş Kocaeli 2 No’lu Şubesi Başkanı Bülent Metin, beslenme sorunun önemine dikkat çekti, “bu sorun devletin esas sorunu ve yerine getirmesi gereken bir görevdir” dedi.  “Okullar yapılırken yemekhane, spor salonu, kütüphane, laboratuvar gibi alanlarının planda olması gerekiyor. Birçok okulda çocukların ve gençlerin yemek için alanları yok. Bu da beraberinde sağlık ve güvenlik açısından riskli ve tehlikeli durumları yaratıyor. Evinde yemek zorunda kalan, süre az olduğu için hızlı yemeye çalışan çocuklar için hayati riskler bile doğuyor” diyen Metin, yapılacak yeni okulların tüm bu eksiklikler düşünülerek ve giderilerek yapılması gerektiğine, böyle alanlar olmayan okulların da en uygun şekilde yemek yiyecek alan sorununun çözülmesi gerektiğine dikkat çekti. Metin, Eğitim İş Kocaeli 2 No’lu Şubesi olarak kampanyayı destekleyeceklerini ve imzacısı olacaklarını belirtti.

Fotoğraflar: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneğinden k...

Kocaeli Kadın Dayanışma Derneği öğrencilerin okullarda bir öğün ücretsiz sağlıklı yemek hakkının dev...

‘Okullarda 1 öğün, sağlıklı, ücretsiz yemek’ kampa...

Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneğinin mayıs ayında başlattığı kampanya boyunca stantlarla,...

‘Her okulda bir öğün ücretsiz, sağlıklı yemek’ tal...

Yerel yöneticilere, en alttan en üste sağlık ve eğitimden sorumlu devlet yetkililerine bu sesi duyur...