Fail işlediği cinayetin haberlerinden rahatsız oldu, gizli duruşma istedi
Bursa'da 5 aylık hamile kadını öldürdüğü için tutuklanan Y.A.M.A., cinayetin haberleri nedeniyle mağdur olduğunu söyledi, gizli duruşma istedi.

2023 Temmuz ayında Bursa’nın Yıldırım ilçesinde 5 aylık hamile N.M.T’yi boğarak öldürdüğü için tutuklanan Y.A.M.A. kadın cinayetinin basında yer alması nedeniyle mağdur olduğunu söyleyip duruşmanın gizli görülmesini istedi.

DHA'nın aktardığı habere göre, tutuklu sanık Y.A.M.A.'nın yargılanmasına devam edildi. Mahkeme tarafından tanık olarak çağrılan, tutuklu sanığın boşandığı M.A., ifade vermeme hakkını kullanarak, konuşmak istemediğini söyledi. Duruşmada söz alan Y.A.M.A, “Olayın basında çıkmasının ardından ben ve ailem perişan olduk. Zor günler geçiriyoruz. Bu nedenle yargılamanın gizli yapılmasını istiyor, tahliyemi talep ediyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, sanığın yargılamanın gizli yapılması ve tahliye talebini reddedip, duruşmayı erteledi.

Emniyetteki sorgusunda, N.M.T.'yi bilerek ve tasarlayarak öldürmediğini söyleyen fail, olayın birliktelik sırasında fantezi yapmak istemesi sonucu yaşandığını öne sürdü. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Y.A.M.A., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

NE OLMUŞTU?

Soruşturma kapsamında polis, failin eski eşi M.A'yı da tanık olarak dinledi. Eski kocasının, 4 çocuğunu sevmediğini belirten M.A., evlilikleri boyunca kendisine de şiddet uyguladığını anlatmıştı.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, “Tanığın ifadesinin ardından yapılan soruşturma sonunda, Y.A.M.A.’nın, birliktelik sırasında cinsel fantezi süsü vererek, hamile olduğunu bildiği N.M.T.’nin boğazını sıkıp öldürmek sureti ile üzerine atılı suçu işlediği belirlendi” görüşüne yer verilmişti. 

Fotoğraf: MA

İlgili haberler
KCDP: 2023 yılında 315 kadın cinayeti, 248 şüpheli...

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu 2023 yılında 315 kadının erkekler tarafından öldürüldüğün...

Kadın cinayetlerine üzülmek sorumluluğun üzerini ö...

Şiddet artıyor, vahşileşiyor ve hayat büyük tehlikeler anlamına geliyor hepimiz için. O nedenle ülke...

Pınar Gültekin davası: Bir kadın cinayeti davasını...

İktidarın kadın düşmanı politikaları belirliyor yargı kararlarını, ağır cezalar kadına yönelik suçla...