EMEP: Devlet eliyle apaçık nefret suçu işleniyor
Saraçhane'de gerçekleşecek nefret mitingine çağrı yapan videonun kamu spotu olarak yayımlanmasına EMEP tepki gösterdi.

Büyük Aile Paltformunun Saraçhane'de düzenleyeceği “LGBT propagandasına dur” mitingin duyurusu RTÜK'ün onayıyla kamu spotu olarak televizyon kanallarında yayınlanmaya başlandı. Büyük Aile Platformunun imzasını taşıyan videoda LGBT ifadesinin üzeri hep karalanmış olarak gösterilirken pazar günkü Saraçhane eylemine çağrı yapılıyor. LGBTİ'leri hedef gösteren videoda "Bu gidişe dur denmezse gelecekte 23 Nisan ve 19 Mayıs bayramlarını kutlayacak çocuk ve gençlerimiz olmayacak" ifadelerine de yer veriliyor. Geçen yıl yapılan nefret yürüyüşlerine de çağrı videosunun kamu spotu olarak yayımlanmasının ardından Kaos GL Derneği, RTÜK'ün nefret mitingini kamu spotu olarak yayınlamasına dava açmıştı.

'LGBTİ YURTTAŞLARIN YAŞAM HAKKININ GASP EDİLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ'

Emek Partisi LGBTİ’leri hedef alan “Büyük Aile Yürüyüşü” mitingine çağıran videonun RTÜK tarafından yaygınlaştırılmasıyla ilgili açıklama yaptı: "Kamu spotu’ adı altında devlet eliyle apaçık nefret suçu işleniyor. Bu kara propaganda videosu ile nefreti sıradan hale getiremezsiniz! LGBTİ yurttaşların yaşam haklarını gasp etmek için devlet olanaklarını seferber edenler, LGBTİ'lere yönelecek toplumsal şiddetin, baskı ve nefretin başat faili olacaktır. Buna izin vermeyeceğiz. Eşit yurttaşlık haklarımız, özgür ve güvenli bir hayat hakkımız için yan yanayız, bir aradayız.LGBTİ yurttaşların yaşam haklarının gasp edilmesine izin vermeyeceğiz.”

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="tr" dir="ltr">&quot;Kamu spotu&quot; adı altında devlet eliyle apaçık nefret suçu işleniyor. Bu kara propaganda videosu ile nefreti sıradan hale getiremezsiniz!<br><br>LGBTİ yurttaşların yaşam haklarını gasp etmek için devlet olanaklarını seferber edenler, LGBTİ&#39;lere yönelecek toplumsal şiddetin, baskı ve… <a href="https://t.co/xlVH0rXl7I">https://t.co/xlVH0rXl7I</a></p>&mdash; Emek Partisi (@emekpartisi) <a href="https://twitter.com/emekpartisi/status/1701828356944060745?ref_src=twsrc%5Etfw">September 13, 2023</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

NEFRETE TEPKİ GÖSTERENE GÖZALTI

Direnişin Renkleri İzmir, nefret mitinglerine çağıran videonun kamu spotu olarak yayınlanmasını protesto etmek için Salı günü RTÜK binası önüne çağrı yapmıştı. 10 kişi, eylem saatinde vapurdan indikten sonra RTÜK binasına yürümeden gözaltına alındı.

Fotoğraf: Evrensel

İlgili haberler
LGBTİ karşıtı kamu spotuna RTÜK’ten onay

RTÜK, LGBTİ karşıtı toplantının tanıtımının kamu spotu olarak televizyonlarda yayınlanmasına izin ve...

Ötekileştirme ve nefrete karşı birleşelim

Bizler adına siyaset yaptığını düşünenlerin oy kazanmak için Türk olmayan her kesimi dışlamaya çalış...

Kadın ve LGBTİ’ler için gerçek güvenli alanlar, am...

Kadınların ve LGBTİ’lerin kendilerini güvenle ifade edebileceği alanların varlığı önemli ancak yeter...