‘Beslenme desteği sağlanana kadar mücadele edeceğiz’
Gebze Belediye Meclisinde yaşananlara dair CHP Gebze İlçe Örgütünde yapılan açıklamada, ‘Mecliste çok sayıda önergemiz, çok sayıda konu vardı ama bizim önceliğimiz çocuklarımız’ denildi.

Öğrencilere bir öğün ücretsiz yemek verilmesi Gebze Belediye Meclisinde bir kez daha tartışma konusu oldu. CHP Grup Başkanvekili Saide Arslan Çalışkan tarafından yeniden gündeme getirilen önerge Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz tarafından yine “Gebze’de hiç kimse aç kalmıyor” denilerek reddedildi.

Gebze Belediye Meclisinde yaşananlara dair CHP Gebze İlçe Örgütünde yapılan açıklamada, “Mecliste çok sayıda önergemiz, çok sayıda konu vardı ama bizim önceliğimiz çocuklarımız” denildi.

CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün aralık ayı meclis toplantısındaki tavrını eleştirdi. Ülkenin içinde bulunduğu yoksulluğu, açlığı ve intiharları hatırlatan Orhan, “Ülkemizde ekonomik sıkıntı var. İnsanlar yoksulluk sınırının altında yaşıyor. Belediye başkanının tavrı, kavgası, çıkışları Gebze Belediyesi’nin eksiği. Bu tavır, ekonomik sıkıntılardan ötürü yaşanan intiharları örtmez” dedi. Öğrencilerin sağlıklı beslenmesine yönelik olarak ikinci önergelerinin ardından Belediye Başkanı ve AKP’li meclis üyelerinin tepkisiyle karşı karşıya kaldıklarını kaydeden Orhan, “Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz daha önce, ‘Belediyemiz artıda. Belediyemizin kasasında sıkıntı yok’ demişti. Madem ki belediye artıda, kaynakları Gebze’nin, ülkemizin geleceği olan öğrencilerimize harcayalım. Yoksul ailelere yönelik sosyal alanlarda çalışmalar başlatalım. Madem ki böyle bir talep varsa karşılık verelim” dedi.

‘SONUÇTA BİR TALEP VAR’

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün meclis toplantısındaki tutumunu eleştiren Orhan, “Sonuçta bir talep var. Bu talebi siz gündeme alırsınız, almazsınız, o sizin yetkinizde. Ama alaycı tavırlarla, ‘İzmit Belediyesi okul köşelerinde çorba dağıtıyor’ demek ayıptır. Biz bu çalışmayı yürüten İzmit Belediye Başkan yardımcımız ile de görüştük, ‘Sabah 07.00-09.00 arası mobil araçlarla, işe giden İzmitli hemşehrilerimize ve Kocaeli Üniversitesi öğrencilerimize çorba dağıtıyoruz’ cevabını aldım. Kendilerinden talepte bulunan dört okulda çalışmayı yürüttüklerini, aşevinde hijyenik koşullarda üretilen yemeğin öğrencilere servis edildiğini, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne de diğer okullara da destek olabileceklerini aktardıklarını, talep beklediklerini, talebe göre çalışmaları yöneteceklerini dile getirdi. İzmit Belediyesi’nin yaptığı bu” dedi.

‘SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ’

Orhan’ın ardından konuşan Gebze Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Saide Arslan Çalışkan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in okul önünde yaptığı açıklamayı salonda izletti. Gebze Belediye Meclisinde AKP’li Meclis Üyelerinin “İzmit’te sadece dört okul” eleştirisine bu video ile cevap veren Çalışkan, “Bugün İzmit’te dört okula dağıtılmasının sebebi yine İlçe Milli Eğitim’in yaklaşımı, durumu okul müdürlerine havale etmesi, sadece dört okulun talepte bulunması” dedi. Gebze Belediyesi’nin İzmit Belediyesi’nden daha yüksek bütçeli olduğuna dikkat çeken Çalışkan, “Büyük bir destekle biz Gebze’deki bütün öğrencilere beslenme desteğini sağlayabiliriz. Yeter ki Sayın Belediye Başkanı gerçekten halkın çocuklarını da düşünecek projeleri üretsin. Hayata geçirsin. Biz elbette insanlar yoksul, fakirlik sınırı altında yaşasın istemiyoruz. İnsanlarımız sermayeden emekleri doğrultusunda haklarını düşen payı alsın. Bunun için siyaset yapıyor, mücadele ediyoruz. Nasıl okula aç giden çocuklarımız için, ‘Yok’ diyebiliriz. Hepiniz de biliyorsunuz ki var. Liberal ve kapitalist ekonomilerde hep var olmaya devam edecek maalesef. Ama biz sonuna kadar mücadeleyi sürdürecek, bu çocuklarımıza beslenme desteği sağlanana kadar da mücadeleyi hiç bırakmayacağız” diye konuştu.


İlgili haberler
Çocuklara 1 öğün yemeği çok gören Gebze Belediye B...

Gebze Belediye Meclisinde, ‘Okullarda 1 öğün sağlıklı, ücretsiz yemek’ verilsin teklifini ‘Aç açıkta...

CHP Gebze: 'Reddedilen 'okullarda bir öğün ücretsi...

CHP Gebze İlçe Örgütünde, CHP'nin Gebze Belediye Meclisine verdiği "Okullarda 1 öğün ücretsiz yemek"...

EMEP Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan: Çocuk yoksullu...

Emek Partisi Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan, okullarda 1 öğün ücretsiz sağlıklı yemek kampanyasına il...