Yurtiçi Kargo, Rana Batı’nın adresini paylaşan çalışanını işten attı
Polislerin darbettiği Rana Batı’nın adresini kargo sisteminden bulup paylaşan ve linç çağrısı yapan Yurtiçi Kargo çalışanının iş akdi feshedildi.

İstanbul Kadıköy’de maske takmadığı gerekçesiyle polislerin darbettiği Rana Batı’nın adresini kargo sisteminden bulup paylaşan ve linç çağrısı yapan Yurtiçi Kargo çalışanının iş akdi feshedildi. 

Yurtiçi Kargo’dan sosyal medya üzerinden Rana Batı’nın adres bilgilerini ifşa eden personeli ile ilgili ikinci bir açıklama geldi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Sistemlerimiz üzerinden cumartesi günü “Rana Batı” ismini sorgulayan şahıs tespit edilmiş ve ilgili kişinin iş akdi feshedilmiştir. Şahsın, ilgili sorgulama ekranında Rana Batı’ya ait hiçbir dataya ulaşamadığı, Rana Batı isminde sahte bir profil oluşturduğu tespit edilmiştir. İlgili personel, bu yöntemle dataya ulaşmış gibi bir algı yarattığını da beyan etmiştir.

İş akdinin feshedilmesi dışında, kişi hakkında suç duyurusunda bulunulacak olup gelişmeler şirketimiz tarafından yakından takip edilecektir/edilmektedir.”

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="tr" dir="ltr">Kamuoyuna saygı ile duyurulur. <a href="https://t.co/TjGDG3JI35">pic.twitter.com/TjGDG3JI35</a></p>&mdash; Yurtiçi Kargo (@YurticiKargo) <a href="https://twitter.com/YurticiKargo/status/1297816425055367168?ref_src=twsrc%5Etfw">August 24, 2020</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Şirket tarafından dün yapılan açıklamada “Şirketimizle ilgili olup olmadığı hakkında net bir bilgi olmasa da olay araştırılmaktadır” denilmişti.

İlgili haberler
Kadıköy’de Rana Batı’yı darp eden polisler Soylu t...

Kadıköy'de maskesi olmayan Rana Batı'ya şiddet uygulayan ve İstanbul Valiliği tarafından açığa alına...

Yurtiçi Kargo çalışanı Rana Batı’nın adres bilgisi...

Yurtiçi Kargo çalışanı, Kadıköy’de maske takmadığı gerekçesiyle polislerin darp ettiği Rana Batı’nın...

Kadıköy’de kadına şiddet uygulayan polisler görevd...

Kadıköy’de maskesi burnunu kapatmadığı gerekçesiyle ceza kesilmek istenen kadın polisler tarafından...