Kadıköy’de kadına şiddet uygulayan polisler görevden uzaklaştırıldı
Kadıköy’de maskesi burnunu kapatmadığı gerekçesiyle ceza kesilmek istenen kadın polisler tarafından darp edilerek gözaltına alındı. Tepki çeken 2 polis memuru görevden uzaklaştırıldı.

İstanbul Kadıköy’de maskesi burnunu kapatmadığı gerekçesiyle durdurulan ve ceza kesilen kadın cezaya polislerin de maskesi olmadığı için itiraz edince darp edilerek gözaltına alındı.  

Polislerin şiddeti tepki toplarken İstanbul Valiliği olayla ilgili açıklama yaptı. Hakkında soruşturma başlatılan polis memurlarının görevden uzaklaştırıldığı belirtildi.

VALİLİK: GÖRMEK İSTEMEDİĞİMİZ GÖRÜNTÜLER

Valilikten yapılan açıklamada, "Kadıköy Osmanağa Mahallesi Söğütlü Çeşme Caddesinde 19.08.2020 tarihinde güvenlik görevlilerimiz tarafından yapılan Sağlık İçin Hepimiz İçin COVİD-19 denetlemeleri sırasında R.B isimli kadının, maskesini usulüne uygun şekilde takmadığı görülerek uyarıda bulunulmuştur.

Polis memurlarının uyarısına R.B. hakaret içeren söz ve davranışlarla karşılık vermiş, yapılan ikazlara rağmen bu tutumuna devam etmesi üzerine, gözaltına alınmak istenmiştir. Gözaltına alınma esnasında kesinlikle görmek istemediğimiz görüntülerin yaşanması bizi çok üzmüştür.

Konuyla ilgili olarak Valiliğimizce başlatılan soruşturma kapsamında ilgili polis memurları görevden uzaklaştırılmıştır. Olayla ilgili adli ve idari soruşturma devam etmektedir" denildi.

‘ARKAMDAN GELİP YAKALADI’

R. B. ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Kendilerinin de maskesi yoktu zaten. Bunu söyleyip cezayı itiraz ettiğim için beni karakola götürmek istedi. Reddettim ve olay yerinden uzaklaşırken arkamdan gelip beni yakaladı” ifadelerini kullandı.


İlgili haberler
Metroda polis şiddetine maruz kalan Müzisyen Gülşa...

Kadıköy metro istasyonunda polisler tarafından darbedilip enstrümanı kırılan Müzisyen Gülşah Erol, h...

Emekli polis arkadaşımızı taciz etti, karakolda bi...

‘Arkadaşımız emekli polisin tacizine uğradı, polisler ne bizi dinledi ne arkadaşımızı. Şikayetçi olm...

60 kez şikayette bulundu, polisler kadın öldürülür...

Hakkında uzaklaştırma kararı çıkarttırmasına rağmen evli olduğu erkek tarafından boğularak öldürülen...