Yine çocuklar babaları tarafından öldürüldü!
Boşanmak isteyen kadınların ya kendileri ya da çocukları öldürülüyor. Maltepe’de iki çocuk babası tarafından öldürüldü.

Yine bir erkek boşanmak üzere olduğu eşini cezalandırmak için çocuklarını öldürdü. İstanbul Maltepe’de Ali Yardım, eşiyle boşanma davaları sürerken iki küçük kızını pompalı tüfekle öldürdükten sonra intihar etti. Ali Yardım, anneleriyle yaşayan 2 kızıyla haftada bir gün vakit geçiriyordu. Yardım’ın kızları 4 yaşındaki Elif Mina ile 2 yaşındaki Miray Hira’yı son aldığında ise öldürdüğü öğrenildi. Olay sonrası durumu öğrenen anne Dilek Yardım sinir krizi geçirdi.

3 aydır boşanma davaları süren Dilek Yardım’ı tehdit ettiği belirtilen Ali Yardım daha önce de gözaltına alınmış. Ali Yardım’ın komşuları, babanın çocuğu polis eşliğinde görme izinleri olduğunu anlattı.

Ana akım medya ise olayı yine “cinnet” olarak verdi.


‘ÇOCUKLARINI ÖLDÜRDÜM’ DİYE ARADI
Olayın ayrıntılarında ise yine çocukların göz göre göre öldürüldüğü ortaya çıktı. Adli Tıp Kurumu önünde konuşan anne Dilek Yardım, “Dün akşam ‘çocuklarını öldürdüm’ diye aradı beni . Görüş günüydü. Dün akşam 5 gibi aradı. ‘Çocuklarını öldürdüm. Mutlu musun?’ dedi. Ben de polisi aradım. 2 tane çocuğum öldü benim. Emziği elimde kaldı. Biri 3 biri 2 yaşında. Kimsecikler sahip çıkmadı. Sığınma evlerinde kaldım. Ama çocuklarımı koruyamadım. Sahip çıkamadım çocuklarıma. Büyük kızım çok kibardı. Çok akıllıydı. Küçük kızım çok tatlıydı. Şimdi hiçbiri yok. Tek başıma kaldım. Ne olacak şimdi? Kim sahip çıkacak bana. Kim verecek o çocukların hesabını. Dünden beri yalvarıyorum. Polisine amirine savcısına. Bir kerecik çocuklarımı göremedim. Polisine de yalvardım savcısına da yalvardım. Beni bu adamdan kurtarın dedim” diye konuştu.

KORKUNÇ SAVUNMA: ANNE SEBEBİYET VERMİŞTİR
Ali Yardım’ın ağabeyi Ekrem Yardım ise çocuklarını öldüren baba Ali Yardım’ı ve kadın cinayetlerini savundu. “İnsan kendi evladına kıyar mı? Anne, sebebiyet vermiş ki olmuş. Daha ilk defa zorla aldı. Ondan sonra kadın cinayetleri oluyor. Devlete rica ediyorum. Biraz da erkekleri düşünsün” diyerek anneyi suçladı.

BABALAR ÇOCUKLARINI ÖLDÜRÜYOR, DEVLET SEYREDİYOR!
*Boşanmak isteyen kadınların ya kendileri ya da çocukları öldürülüyor. 2017 yılında 10 çocuk, babaları tarafından öldürülmüştü.
Geçtiğimiz Kasım ayında Göksel Akşeker adlı erkek 3 yaşındaki kızı Hira ve 5 yaşındaki Elasu’yu öldürdükten sonra intihar etmişti. Daha önce de eşini yaraladığı ortaya çıkmıştı.
*Yine Kasım ayında 9 yaşındaki Yiğitcan, babası Nezir Türkoğlu tarafından öldürülmüştü. Yiğitcan’ın annesi Neriman Türkoğlu, “Ben şiddet gördüğüm vakit yargı görevini iyi yapsaydı bu noktaya gelmezdi” diyerek isyan etmişti. Nezir Türkoğlu, daha önce de Yiğitcan’ı öldürmeye teşebbüs etmiş, bu nedenle gözaltına alınmış ancak hemen sonrasında serbest bırakılmıştı.
*Kayseri'de ise, yürüme engelli baba Hasan E, tartıştığı gerekçesiyle 12 yaşındaki zihinsel engelli oğlunu öldürmüştü.
İlgili haberler
Kadınlar ‘cinnet’in hedefinde!

Önceki gün Kocaeli’de 17 yaşındaki kızını öldüren babanın cinayeti medyada ‘cinnet’ olarak görüldü....

Yine bir ‘cinnet’ bahanesi

MUŞ’ta özel bir şirkette güvenlik görevlisi olarak çalışan Mehmet Can Aykan ailesinden 5 kadını öldü...

Boşanmak istediği için öldürülen kadınların adalet...

Eşlerinden boşanmak isteyen kadınların haberleriyle uyandık bu sabah da. Öldürme eylemi tasarlanmış,...