Yeni Şafak Hiranur Vakfında yaşanan çocuk istismarını aklamaya çalıştı
H.K.G.’nin ailesi, Psikiyatrist Süleyman Salih Zoroğlu hakkındaki iddialar üzerinden açıklama yaptı, Yeni Şafak gazetesi ise manşet haberiyle Hiranur Vakfında yaşanan istismarı aklamaya çalıştı.

İsmailağa Cemaatine bağlı Hiranur Vakfının kurucusunun kızının 6 yaşındaki istismara maruz bırakılmasına dair aile Psikiyatrist Süleyman Salih Zoroğlu’nun 40 çocuğu ilaçlarla hipnotize ederek ailelerine “cinsel istismar iftirası attırdığı” iddiasıyla başlatılan soruşturmaya işaret etti ve H.K.G. ile ilgili, “Psikiyatrist tarafınca benzer ilaçlar verildiğini” iddia etti. Ailenin iddiasını manşetine taşıyan Yeni Şafak gazetesi ise “Bu dosya sil baştan ele alınsın” başlığını attı. Yeni Şafak haberinde şunlar yer aldı:

“FETÖ’cü psikiyatrist Süleyman Salih Zoroğlu’nun 40 çocuğu ilaçlarla hipnotize ederek ailelerine cinsel istismar iftirası attırması, İslami camiaya saldırmak için araç haline getirilen H.K.G. olayını yeniden gündeme getirdi.

Küçük yaşta evlendirildiği iddia edilen H.K.G.’nin ailesi, genç kadına kendini yönlendiren psikiyatrist tarafından benzer ilaçlar verildiğini belirtiyor. Ailenin avukatları ise hipnozcu Zoroğlu’nun mağdurları ile H.K.G.’nin davranışları arasında büyük benzerlikler olduğuna dikkat çekerek genç kadına verilen ilaçların tespit edilmesini istiyor.”


YENİ AKİT YAZARI DA İSTİSMARA ‘İFTİRA’ DEDİ

Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu ise kaleme aldığı yazıda H.K.G.’nin bir “buhran” dönemi geçirmiş olabileceğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Yusuf Ziya Gümüşel hocanın kızının, bir stres döneminden sonra müracaat ettiği psikiyatr görüşmeleri sonrasında, tıpkı Salih Zoroğlu’na isnat edilen suçlamadaki gibi, garip iddialarla gündeme geldiğini, ailede hiç kimsenin bu iddiaları kabul etmediğini, hatta aynı evde yaşayan ikisi kız üç kardeşin de, iddiaların kesinlikle yalan olduğunu açıkça beyan ettiklerini gördük, iftiraların etraflıca incelenmesi çağrısında bulunduk.”

AVUKAT ÇAĞLA GÜL BULUT: İDDİALAR SUÇTAN KURTULMAYA YÖNELİK
H.K.G. davasına gözlemci olarak katılan Avukat Çağla Gül Bulut, Yeni Şafak’ın manşet haberine ilişkin Ekmek ve Gül’e değerlendirdi. Ailenin iddialarının suçtan kurtulmaya yönelik olduğunun altını çizen Bulut, “Davada celseler görüldü, savcılık mütalaasını verdi, deliler toplandı, tanıklar dinlendi, şu an için böyle bir iddianın gündeme gelmesi tamamen suçtan kurtulmaya yöneliktir, çünkü bu zamana kadar bu iddialar asla gündeme gelmedi” dedi. Dosyada gizlilik kararı olduğunu ve dosya hakkında basına yansıyanlar dışında bilgi vermenin mümkün olmadığını hatırlatan Bulut şöyle devam etti: “Çocuk yaştan beri istismara uğradığı için H.K.G.’nin beyanı esas alınarak artık davanın bitirilmesi gerekiyor, toplanacak bir, delil araştırılacak bir husus kalmamıştır. Burada faillerin ve suça ortak olanların spekülasyonlarla hedef şaşırtarak son bir çare aradıklarını görüyoruz, savcılık bu iddiaları değerlendirecek ve görüş bildirecektir, bu talebin kabul edilip edilmemesi yönünde mahkemede son kararını söyleyecektir. Ben hukuka aykırı, mesnetsiz bu iddianın mahkeme nezdinde değerlendirilmeyeceğine, reddedileceğine inanıyorum. Faillerin en üst sınırdan hiçbir indirim almadan cezasını alması gerekmektedir.”

Görsel: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Hiranur Vakfı istismar davası | Sanık avukatı isti...

İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşındaki kızı H.K.G'y...

H.K.G. davası| İktidar göz önünde bir yargılama is...

Kamuoyu baskısı olmadan, haberlere konu olmadan yapılacak bir yargılamada amaçlanan yargılamanın göz...

Hiranur Vakfı davasına karartma| İstismar davası h...

Hiranur Vakfı'nın istismar davasının ilk duruşması bugün görüldü. Mahkeme avukatların katılımı redde...