Nefret mitingine kamu spotu, KAOS GL'nin videosuna suç duyurusu
TCDD, Marmaray'da çekimleri yapılan 'Kamu spotu: Ayrımcılığa, baskıya, şiddete, nefrete karşı el ele!' isimli videoya ilişkin 'toplumsal değerlerimize aykırı' dedi.

Geçtiğimiz hafta Büyük Aile Platformu'nun düzenlediği "Büyük Aile Mitingi"nin tanıtımı için RTÜK, LGBTİ'lere yönelik nefreti körükleyen bir kamu spotunu yayınlama kararı almıştı. Bugün ise Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) KAOS GL’nin 29. yılında yayınladığı Marmaray’da çekilen, “Kamu spotu: Ayrımcılığa, baskıya, şiddete, nefrete karşı el ele!” isimli videosuna ilişkin suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Sosyal medya platformu X’te açıklama yayınlayan TCDD, Genel Müdürlüğün ülkedeki kutuplaşma çalışmalarına dahil edilmeye çalışıldığını belirtirken, “Toplumsal değerlerimize aykırı olan ve Müvekkil Genel Müdürlükçe asla desteklenmeyen olay nedeniyle toplumumuzun hassas kesimi rahatsız edilmeye çalışılmıştır.” dedi.

TCDD Genel Müdürlüğü’nün desteklemediği ve dahil olmak istemediği bir grup tarafından yanıltıldığı söylenen açıklamada toplumun hassas kesiminin rahatsız edilmesine “istemsizce” dahil edildiği vurgulandı.

Açıklamada TCDD Genel Müdürlüğü’nün “kandırıldığı” ibaresi bulunurken, Genel Müdürlük bu durum üzerine suç duyurusunda bulundu.

KAOS GL: "BİZ ELİMİZİ UZATMAYA 29 YILDIR OLDUĞU GİBİ DEVAM EDECEĞİZ."

TCDD'nin tutumuna dair KAOS GL, sosyal medya platformu X'ten açıklama yaparak yalnızca kendilerinin değil reklam filmini çeken şirketin ve çalışanlarının da tehdit edildiğini belirtirken reklam filmini kaldırdıklarını duyurdu. Açıklamanın tamamı ise şöyle:

" 'Nefrete karşı el ele' diyerek paylaştığımız, LGBTİ+’ları hedef alan kamu spotuna karşı dayanışmayı, birlikte yaşamı gösteren gerçek kamunun sesi bir kamu spotu örneği olmasını ümit ettiğimiz videoyu izleyen, elimizi havada bırakmayan herkese teşekkür ederiz. Maalesef, nefrete karşı videoya bile tahammülü olmayanlar; Kaos GL olarak bizim ne yazık ki alışık olduğumuz bir nefret operasyonunu tekrar devreye soktu. Bu operasyonun bu seferki hedefi sadece biz olmadık. Filmi çeken şirket ve filmde yer alan oyunculara hakaret ve ölüm tehditlerine kadar vardı iş. Uzattığımız eli tutan kimsenin kirpiğine zarar gelmesini istemeyiz. Bu sebeple videoyu yayından kaldırdık. Ancak biz elimizi uzatmaya 29 yıldır olduğu gibi devam edeceğiz. Biliyoruz ki o el havada kalmayacak…"
Kaos GL

İlgili haberler
Nefret suçu kamu spotu yapıldı, mitinge dönüştü

18 Eylül'de İstanbul Saraçhane'de gerçekleşen LGBTİ karşıtı mitingin iktidarın politikaları açısında...

‘Aileyi koruma’ lafının altından yine nefret ve dü...

‘Aileyi koruyoruz’ kod adıyla yürütülen tüm politikalar sonucunda adım adım eşit yurttaşlık hakkımız...

LGBTİ+ Aileleri ve Yakınları: '18 Eylül Büyük Aile...

18 Eylül'de gerçekleşecek LGBTİ karşıtı yürüyüşe dair Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans, İterseks+ Ail...