‘Yemeğin tuzu az’ şiddetin bahanesi oldu
Manisa’da yaşayan A.K. yaptığı yemeğin tuzunun az olması bahanesiyle eşi tarafından şiddet gördü. Çocuklarını alıp evden çıkmak isteyen kadın eşi tarafından oğlunun öldürülmesi ile tehdit edildi.

Manisa’da yaşayan A.K. sistematik şiddet gördüğü eşi tarafından bu kez sokak ortasında darp edildi.

Yarın Haber’in haberine göre A.K’nin eşi akşam yaptığı yemeğin tuzunun az olmasını bahane ederek tabakları duvara fırlattı ve evi dağıttı. İki çocuğu alıp evden çıkmak isteyen A.K;’ye eşi “Kızını al git, zaten oğlunu da öldüreceğim” diyerek A.K. ve kızlarını evden kovdu.
İki çocuğunu alarak evden kaçan A. K bir parka gitti ve çocukları parkın kafesine sakladı. Peşlerinden gelen eş ise erkek çocuğu istedi, ancak A.K. çocuğuna zarar verir endişesiyle oğlunu vermek istemedi.

A.K. olayın devamını şu şekilde anlattı: “Benim aracım oradaydı, aracıma koşarak bindi ve kaçırmak istedi. Dur dediğim halde durmadı. Onu tutmaya çalışırken aracı sürdü. Araba ayağımın üstünden geçti. Ayağımın arabanın altında kaldığını söylediğim halde durmadı ve arabayı sürmeye devam etti. O sırada ben araçla birlikte metrelerce sürüklendim” dedi.

Hastaneye kaldırılan A. K.’nin vücudunun pek çok yerinde ezilme var.

Eşi tarafından geçen yıl da bıçaklandığını, eşinin yalnızca para cezasını aldığını ve hiçbir cezanın uygulanmadığını söyleyen A.K. “Daha önce sürekli çocuklarımla tehdit edildiğim için şikayetçi olamadım. Ama yetkililere bildirdim. Onlar da hiç birşey yapmadılar. Ama bu sefer gidip koruma kararı aldıracağım” dedi.

BABALAR ÇOCUKLARINI ÖLDÜRÜYOR, DEVLET SEYREDİYOR!
Boşanmak isteyen kadınların ya kendileri ya da çocukları öldürülüyor. 2017 yılında 10 çocuk, babaları tarafından öldürülmüştü.
*Göksel Akşeker adlı erkek 3 yaşındaki kızı Hira ve 5 yaşındaki Elasu’yu öldürdükten sonra intihar etti. Daha önce de eşini yaraladığı ortaya çıktı.
*Yine 2017 kasım ayında 9 yaşındaki Yiğitcan, babası Nezir Türkoğlu tarafından öldürülmüştü. Yiğitcan’ın annesi Neriman Türkoğlu, “Ben şiddet gördüğüm vakit yargı görevini iyi yapsaydı bu noktaya gelmezdi” diyerek isyan etmişti. Nezir Türkoğlu, daha önce de Yiğitcan’ı öldürmeye teşebbüs etmiş, bu nedenle gözaltına alınmış ancak hemen sonrasında serbest bırakılmıştı.
*Yiğitcan’ın ölümününü hemen ardından korkunç bir olay daha yaşandı. Dilek Çakır’la boşanma davaları süren Ali Yardım, anneleriyle yaşayan 2 kızıyla haftada bir gün vakit geçiriyordu. Yardım’ın kızları 4 yaşındaki Elif Mina ile 2 yaşındaki Miray Hira’yı son aldığında pompalı tüfekle öldürdükten sonra intihar etti. Ali Yardım’ın çocuklarını polis eşliğinde görme izni vardı. Anne Dilek Çakır “Kimse bana sahip çıkmadı; savcısına gittim, polisine gittim, sığınmaevlerinde kaldım...” diyerek öfkesini haykırdı. 
*Kayseri’de ise, yürüme engelli baba Hasan E, tartıştığı gerekçesiyle 12 yaşındaki zihinsel engelli oğlunu öldürmüştü.
İlgili haberler
‘Devlet görevini yapsaydı Yiğitcan yaşıyor olurdu’

Yiğitcan'ın annesi Neriman Türkoğlu artık adalet istiyor: “Ölüm onun için kurtuluştur. Ölmesin, müeb...

Erkek şiddeti sadece kadınları mı hedef alır?

Önce ölmemek hayatta kalmak sonra özgürleşmek için, kadınlar ve çocuklar için neler yapılabilir? Bab...

Çocukları öldürülen Dilek Çakır’dan kadınlara çağr...

İki çocuğu, boşanmak üzere olduğu kocası tarafından öldürülen Dilek Çakır, “Kadınlar korkmasın, susm...