Yargıtay savcısı Ümitcan Uygun’un ağırlaştırılmış yaralama suçu değil kasten cinayet işlediğini belirtti
Yargıtay başsavcılığı, Esra Hankulu’nun katili Ümitcan Uygun’a verilen 10 yıllık hapis cezasının bozulmasını, ağırlaştırılmış müebbetle cezalandırılmasını istedi.

Yargıtay başsavcılığı, Esra Hankulu’nun katili Ümitcan Uygun’a verilen 10 yıllık hapis cezasının bozulmasını, ağırlaştırılmış müebbetle cezalandırılmasını istedi. Başsavcılık tarafından hazırlanan tebliğnamede olayın neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralamanın söz konusu olmadığı, cinayetin kasten işlendiği ifade edildi. Dosyaya ilişkin son kararı Yargıtay 1. Ceza Dairesi önümüzdeki günlerde verecek.

Hürriyet‘ten Mesut Hasan Benli'nin haberine göre Yargıtay başsavcılığı, 25 yaşındaki Esra Hankulu’nun evinde ölü bulunmasıyla ilgili dava dosyasına ilişkin tebliğnamesini tamamladı.

9 Temmuz tarihli tebliğnamede Hankulu’nun saat 03:00 sıralarında baygınlık geçirdiği ve şuurunun bozulduğu, maktuldeki bu belirtilerin kafa travması geçirmesi neticesinde ortaya çıktığı ve travmanın bu saatlerde gerçekleştiğinin anlaşıldığı belirtilerek, "sanığın kasten sebebiyet verdiği bu duruma rağmen maktule herhangi bir tıbbi yardım çağırmadığı gibi tıbbi yardım alabileceği bir sağlık kuruluşuna da ulaşmasını sağlamadığı" ifade edildi.

O gün Hankulu’nun aldığı ilaç ve alkolün etkisi nedeniyle kendisini savunmayacak durumda olduğuna da dikkat çekilerek özetle şu değerlendirme yapıldı:

“Sanık Ümitcan Uygun’un, künt travma neticesinden hayatını kaybetmesi sonucunu doğuracak şekilde maktulenin hayati bölgesi olan baş bölgesine cebir uyguladığı Adli Tıp Kurumu raporlarında da anlaşılmaktadır. Maktulün vücudunun değişik yerlerinden yaralanması (dirsek, kol bacak, uyluk bölgelerinden ve boyundan) maktulün başındaki darbenin şiddeti, darbenin vurulduğu baş bölgesinin hayati bakımdan önemi, sanığın maktulün başına yönelik eylemi ile ölüm neticesinin arasındaki nedensellik bağının, Adli Tıp Kurumu raporları ile de tespit edilmiş olduğu, böylelikle sanık Ümitcan Uygun’un kasten öldürme suçunu işlediği anlaşıldığından, sanık Ümit Uygun’un eylemine uyan TCK’nın 82/1-e maddesi gereğince cezalandırılmasına karar verilmesi gerekir.”

NE OLMUŞTU?
Ankara’nın Mamak ilçesindeki eve 3 Ağustos 2021’de ihbar üzerine giden polis ekipleri 25 yaşındaki Esra Hankulu’nun hayatını kaybettiğini belirlemişti. Bunun üzerine o gece Hankulu ile aynı evde kalan ve Aleyna Çakır’ın ölümüyle ilgili soruşturmanın baş şüphelisi Ümitcan Uygun, Furkan G. ve Dilan C. gözaltına alınmıştı. Ankara başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Uygun’un Hankulu’yu öldürdüğü, diğer iki sanığın ise suç delillerini kararttığı belirtilmişti. Bu kapsamda sanık Uygun’un, kendisini savunamayacak durumdaki kişiyi kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbete, tutuksuz sanıklar Furkan G. ve Dilan C’nin de suç delillerini karartmaktan 5’şer yıla kadar hapse mahkum edilmesi istenmişti. Yargılama sonucunda Uygun’a ‘neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama’ suçundan 10 yıl, diğer iki sanığa da bir yıl altışar ay hapis cezasına hükmedilmişti.

Fotoğraf: DHA

İlgili haberler
Aleyna Çakır davasında Ümitcan Uygun'a verilen cez...

Aleyna Çakır'ı şüpheli ölümünden önce darbettiği suçlamasıyla yargılanan Ümitcan Uygun'a verilen cez...

Ümitcan Uygun Esra Hankulu ile ilgili telefonundak...

Esra Hankulu’nun ölümüyle ilgili davada ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis talep edilen tutuklu...

Aleyna Çakır’ın üzerindeki doku ve spermin Ümitcan...

Adli Tıp Kurumu, evinde ölü bulunan Aleyna Çakır’da tespit edilen doku ve sperm örneğinin Ümitcan Uy...