Vanlı kadınlar: 'Şiddete, karanlığa, hukuksuzluğa geçit yok, kadınlar var!'
Van Kadın Platformu'nun çağrısıyla kadınlar artan kadın cinayetlerine karşı bir araya geldi.

Van'da kadın platformunun çağrısıyla kadınlar bir araya gelip basın açıklaması gerçekleştirdi. Son günlerde yaşanan kadın cinayetlerine dikkat çekmek için bir araya gelen kadınlar, Aydın Perihan AVM önünde toplanıp Sanat Sokağı'na yürüdü. Sanat Sokağı'nda basın metnini okuyan Eğitim Sen Şube Başkanı Funda Demir Bozkurt 4 Ekim'de ülkede yaşananlara dikkat çekerek "Semih Çelik isimli erkek, İstanbul'da yaklaşık bir saat içerisinde iki kadını vahşice katletti. Daha 19 yaşındaki Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner, sosyal medyasından açıkça katliam çağrısı yapan, suç kayıtlarına rağmen herhangi bir kovuşturma yapılmayan, yargılanmayan Semih Çelik tarafından katledildiler" dedi. Açıklama şu şekilde devam etti:

“Bir kez daha katilleri, tecavüzcüleri, tacizcileri koruyan ve cezasızlık politikalarıyla ödüllendiren AKP-MHP iktidarına karşı yine sokaktayız ve hesap soruyoruz! Uygulanmayan yasalarla ve cezasızlık politikaları ile cesaret bulan failler, yaşamlarımıza göz dikmeye devam ederken binlerce suçluyu çıkardığı uyduruk aflarla sokağa salan iktidar ve işbirlikçilerine karşı yaşamlarımızı savunmaya devam ediyoruz.

Çünkü biz biliyoruz ki İstanbul sözleşmesi etkin bir şekilde uygulansaydı, katledilen yüzlerce kadın bugün aramızda olacaktı. Ülke kadın ve çocuk mezarlığına dönmeyecekti. İstanbul Sözleşmesi’nin yeniden yürürlüğe girmesi, 6284 sayılı yasanın etkin bir şekilde uygulanması ve kadın cinayetlerinin son bulması için mücadelemizi büyüterek sürdüreceğiz! Şiddete, karanlığa, hukuksuzluğa geçit yok, kadınlar var! Eşitlik için, özgürlük için, adalet için her yerdeyiz."

Eylemde “Jin jiyane jiyane ne kuje”, “Rojin Nerede?” , “Filistinli ve Suriyeli kadınlar kız kardeşimizdir”, “İstanbul Sözleşmesi Yaşatır” dövizleri taşındı.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül