Van’da bir uzman çavuş iki çocuğu istismara maruz bıraktı
Van’da görev yapan uzman çavuş Talip K., lise öğrencisi iki çocuğa cinsel istismarda bulunmaktan tutuklandı.

Bölge kentlerinde yaşanan ve failleri asker, polis ile korucuların olduğu taciz, tecavüz ve cinsel saldırılara bir yenisi daha eklendi. Edinilen bilgilere göre, Van merkezde uzman çavuş olan Talip K., aracına aldığı lise öğrencisi iki kız çocuğunu, daha sonra evine götürdü. Talip K., evinde çocukları istismar ederken, çocuklar daha sonra okullarına göre döndü. Olay, çocukların cinsel istismarı anlatmasıyla ortaya çıktı.

Kısa bir süre önce uzman çavuşun kendileriyle sanal medya üzerinden iletişime geçtiğini anlatan çocuklar, Talip K.’nin olay günü kendilerini aracıyla okuldan aldığını ve evine götürerek, zorla alkol içirdiğini aktardı. Çocuklar hem şiddet gördüklerini hem de istismara uğradıklarını söyledi. Çocuklar evden çıkarken de uzman çavuş tarafından olayı kimseye anlatmamaları yönünde tehdit edildiklerini ifade etti.

UZMAN ÇAVUŞ TUTUKLANDI

Çocukların anlatımlarının ardından gözaltına alınan uzman çavuş Talip K., çıkarıldığı mahkemece, “Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” ve “Çocuğa yönelik nitelikli cinsel istismarda bulunma” suçlarından tutuklanarak, cezaevine gönderildi. İstismara maruz bırakılan çocuklardan biri devlet yurduna yerleştirildi.

Kaynak: MA

Fotoğraf: Ekmek ve Gül


İlgili haberler
Musa Orhan’ı koruyan devlet kadınlara ne söylüyor?

‘Bugün Kürt illerinde kadına ve çocuklara yönelik baskı, şiddet ve istismarın bölgede uygulanan fiil...

Cinsel saldırı sanığı Musa Orhan yine tutuklanmadı...

İpek Er’i tecavüz edip intihara sürüklediği gerekçesiyle yargılanan uzman çavuş Musa Orhan’ın davası...

Batman’daki çocuk istismarı nasıl ortaya çıktı?

Uzun zamandır yaşanıyor olmasına rağmen görmezden gelinen Batman’daki fuhuş ve çocuk istismarı olayl...