Üniversite öğrencisi Yağmur Sönmez, Murat Bayırköylü tarafından katledildi
İstanbul Bakırköy’de bir AVM’nin otoparkında kadın cinayeti yaşandı.

DHA'nın haberine göre yanındaki pompalı tüfekle önce Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencisi Yağmur Sönmez’i başından vuran Murat Bayırköylü, daha sonra da tüfekle kendisini öldürdü. AVM’deki güvenlikler durumu hemen polise ve sağlık ekiplerine haber verdi.

Sağlık ekipleri Murat Bayırköylü’nün olay yerinde hayatını kaybettiğini, Yağmur Sönmez’in ise yaşadığını belirledi. Ancak ambulansla hastaneye kaldırılan Yağmur Sönmez buradaki tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Özel bir üniversitede hukuk fakültesi öğrencisi olduğu öğrenilen Murat Bayırköylü'nün annesinin hakim İsmihan Boza, babasının ise Bakırköy Başsavcı Vekili Muhittin Bayırköylü olduğu belirtildi.

Yağmur Sönmez'in cenazesinde DHA'ya konuşan arkadaşlarından biri "Maalesef 6 ay önce kendisine dadandı. Hiç alakasız Yağmur'un hiçbir şekilde konuşmak istemediği biriydi. 'Hayır' dedi anlamadı. 2 ay önce de istemediğini çok sert bir dille belirtilmişti. 2 aydır görmüyordu. Cuma günü maalesef otoparkta Yağmur'u kıstırmış. Zaten sonrasını biliyorsunuz. Kesinlikle sevgilisi değildi. Hiçbir alakası yoktu. Bir süredir peşindeydi, hayırı kabul etmeyen tiplerden biriydi" dedi.

OKULUNDAN AÇIKLAMA

Yağmur Sönmez’in öldürülmesinin ardından, öğrenim gördüğü Yeditepe Üniversitesi bir açıklamada bulundu.

Açıklamada, “Sevgili öğrencimiz Yağmur Sönmez yaşamdan kopartıldı. Üzüntümüz çok derin. Kadına yönelik her türlü şiddetin ve cinayetlerin durdurulması tüm insanlığın mücadelesi olmalıdır. Sevgili Yağmur’un hatırası her zaman bizimle yaşayacak” denildi.


Yeditepe Üniversitesi Öğrenci Konseyi çağrısıyla Yağmur Sönmez 21 Mart Pazartesi günü 12.30'da Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi önünde anılacak.


İlgili haberler
Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nun Hatice Kaçmaz karar...

Av. Perihan Çağrışım Kayadelen ve Av. Devrim Avcı, YCGK'nin Hatice Kaçmaz'ı bileğine bağladığı bıçak...

6. Yargı Paketinde nafaka düzenlemesi ve arabulucu...

Avukat ilke Işık, 6. Yargı Paketiyle yeniden gündeme gelen nafaka hakkının süreye bağlanması ve boşa...

Ne Var Ne Yok? | 17 Mart 2022

Hatice Kaçmaz kararından Şiddeti Önleme Reform Paketine, yüksekten düşerek ölen kadınlardan Diyarbak...