Cansız bedeni bulunan Nuray Demir'in teyzesi: Eski nişanlısı, tehdit ederek zorla otele götürmüş
Antalya'da otel odasında cansız bedeni bulunan Nuray Demir'in teyzesi Nur Çevik, yeğeninin ayrıldığı erkek tarafından tehdit edildiğini ve zorla otele götürüldüğünü belirtti.

Antalya'da bir otelde cansız bedeni bulunan Nuray Demir'in (17) teyzesi Nur Çevik, yeğeninin ayrıldığı erkek tarafından tehdit edildiğini belirterek "Nişanlısı, Nuray'ı sinema salonu önünden götürmeye çalışıyor. Arkadaşı da bu duruma şahit. Nuray'ı zorla konuşmak için otele götürüyor. Daha sonra Nuray'ın cansız bedenine ulaşılıyor" dedi.

CİNSEL İSTİSMARDA BULUNAN AKRABASI SERBEST BIRAKILMIŞTI

18 Ocak 2020'de annesinin kuzeni Birol K.'nin cinsel istismarına maruz kalan Nuray Demir, teyzesiyle polis merkezine giderek şikayetçi olmuştu. Demir, şikayetinde, Birol K.'nin cinsel istismarda bulunduğunu belirtmiş, sağlık muayenesinde cinsel istismar bulguları ortaya çıkmıştı. Şikayetin ardından ertesi gün evinde gözaltına alınan Birol K., tutuklandı. Antalya 7'nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşma sonrası adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

DHA'da yer alan habere göre yargılama sürerken, Nuray Demir'e ulaşamayan yakınları, kayıp ihbarında bulundu. Muratpaşa ilçesi Tahılpazarı Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı'ndaki otel odasına dün saat 15.30 sıralarında temizlemek için giren görevliler, Nuray Demir'in çıplak halde hareketsiz olduğunu gördü. İhbarla olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerince yapılan kontrolde, Nuray Demir'in hayatını kaybettiği belirlendi. Demir'in boynunda kızarıklıklar olduğunu belirleyen polis de boğularak öldürülmüş olabileceği ihtimali üzerinde durdu.

Öte yandan olayla ilgili bir şüphelinin gözaltına alındığı ve emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

'AYRILDIĞI ERKEK TEHDİT ETTİ'

Nuray Demir'in teyzesi Nur Çevik de yeğeninden haber alamadıkları andan itibaren polis merkezine giderek, kayıp ihbarında bulunduklarını belirtip, "Nuray'ın beraber dışarı çıktığı arkadaşı, nişanlısı T.B.'nin yeğenimi tehdit ettiğini söyledi. Bunu polise de söyledim. Nuray'ı, zorla kolundan tutarak otele götürmüş" diye konuştu. Nuray'ın arkadaşıyla sinemaya gitmek için evden çıktığını kaydeden Nur Çevik, "Daha sonra nişanlısı T.B., Nuray'ı arayarak son bir kez konuşmak istediğini söylemiş. Nişanlısı, Nuray'ı sinema salonu önünden götürmeye çalışıyor. Arkadaşı da bu duruma şahit. Nişanlısı Nuray'ı tehdit ediyor. 'Ya benimle tekrar barışır, nişan yüzüğünü takarsın ya da seni öldürürüm' diye tehdit ediyor. Nuray'ı zorla konuşmak için otele götürüyor. Daha sonra Nuray'ın cansız bedenine ulaşılıyor" dedi. Nuray'ın T.B.'den ayrıldığını söyleyen Çevik, "Nişanlısı aşırı kıskanç bir insandı. Nişanı atmıştı. Nişanlısı T.B., buraya gelerek barışmak istemiş. Nuray da bunu istemedi" diye konuştu.

Demir'in cansız bedenindeki incelemede; yüzünde küçük kanamalar, boynunda morluklar olduğu, kesin ölüm nedeninin otopsi sonrası belli olacağı öğrenildi. Soruşturma sürüyor.

Fotoğraf: DHA

İlgili haberler
Ne Var Ne Yok? | 17 Mart 2022

Hatice Kaçmaz kararından Şiddeti Önleme Reform Paketine, yüksekten düşerek ölen kadınlardan Diyarbak...

Özgür, eşit, şiddetsiz bir yaşam bizimle mümkün!

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününü ülkenin dört bir yanında, yaşadığımız her alanda hep birlikte ör...

Üniversite öğrencisi Yağmur Sönmez, Murat Bayırköy...

İstanbul Bakırköy’de bir AVM’nin otoparkında kadın cinayeti yaşandı.