Ücretini istedi, darp edildi
Göçmen Severa Yakhyoeva çocuğuna bakıcılık yaptığı Necmi Çelik’ten parasını istediği için saldırıya uğradı ve evden atıldı. S. Y bir buçuk ay çalıştığı evde her işi yaptığını anlattı.

İstanbul Mecidiyeköy’de çocuğuna bakıcılık yapmak üzere anlaşan göçmen ev emekçisinin ücretini ödemeyen Necmi Çelik, ücretini isteyen S. Y'ye önce hakaretler savurdu ardından darp edip kapı dışarı attı. Durumdan haberdar olan Ev Emekçileri Dayanışma Sendikası (EVİD-SEN) ise Severay'ın kapı dışarı edildiği evin önünde eylem yaparak saldırıya tepki gösterdi.

BAKICILIKLA BİRLİKTE HER İŞİ YAPTIRMIŞLAR
Jinnewes’ten Zülal Koçer’e yaşadıklarını anlatan anlatan S. Y, “Ben buraya çocuk bakmaya geldim, ama ev temizliği de yaptırdılar, yemek de yaptırdılar bana. Necmi Çelik’in annesine de baktım, banyosunu bile yaptırdım” diye konuştu. 600 dolar maaşla çalışmak için anlaştıkları evde bir buçuk aydır çocuk bakımının dışında da pek çok iş yaptırılan Severa, “Paramı vermediler. İstedim, vermedi” dedi.

OKLAVA İLE ELLERİME VURDU
S. Y yaşadığı şiddeti de şöyle anlattı: “Paramı istedim yine, oklava ile ellerime vurdu ve dışarı çık dedi, ben düştüm o esnada. Annesi girdi araya ve beni o kurtardı. Çocuk da oradaydı.”
Severa’nın sigortasını da yaptırmayan Necmi Çelik, telefonda Severa’nın tekrar parasını istemesi üzerine, “Beni yine sinirlendirip, kendini iyice dövdürme” diyerek tehdit etti.


İlgili haberler
Ev işçileri bir arada: Derdimiz çok ama...

Antalya’dan iki ev işçisi kadının sorunlarına kulak verelim: Sabah 8’den gece 1’e kadar çalıştığı gü...

Ev işçisi kadınlar: Görünmesek de varız, hayalleri...

Evdeki her işi, yemeği, ütüyü, bulaşığı aklınıza ne gelirse yapan, emeğiyle var olan ama görünmeyen...

Yoksulluk kadınların üzerine yapışmış durumda!

Bakım hizmetlerini üstlenen kadının yoksullaştığı, kadınların ayakta kalabilmek için sosyal yardımla...