Tuzluçayırlı kadınlar piknikte buluştu
Piknikte buluşan Tuzluçayırlı kadınlar, büyün bir yılın yorgunluğunu birlikte eğlenerek atarken kadınların hakları için mücadeleye devam edeceklerini ifade etti.

Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği üyesi kadınlar piknikte buluştu. Mamak’ta bulunan Mavi Göl’de yapılan piknikte kadınlar bütün bir yılın yorgunluğunu birlikte eğlenerek attı, birlikte halay çekti, türküler söyledi.

Piknikte konuşan Dernek başkanı Elif Sancı bugüne kadar dernek olarak kadın mücadelesinde bir arada önemli işler yaptıklarını söyleyerek bundan sonra da bir arada kadınların hakları için mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi. Pikniğe katılan CHP Mamak Belediye Meclis Üyesi Adalet Ayten derneğin kadınların bir arada mücadelesinde önemine dikkat çekerken pikniğe katılan kadınlar Meclis Üyesi Ayten’den Mamak’ta gündüz bakımevi ve sığınma evi açılması konusunda gerekli çalışmaların yapılmasının sözünü aldı. Pikniğe katılan Ekmek ve Gül’den Derya Kaya, derneğin Mamak’ta ve Tuzluçayır’da kadınların mücadelesini büyüten önemli bir örgütlü alan olduğunu belirterek Ekmek ve Gül olarak bu mücadeleyi diğer kadınlara ulaştırmanın, Tuzluçayırlı kadınlarla birlikte bu mücadelenin içerisinde yan yana olmanın her zaman heyecanını yaşadıklarını söyledi.

Fotoğraflar: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Tuzluçayır kadınları: Açlığa ve şiddete karşı 8 Ma...

Tuzluçayır kadınları ‘Ya açız ya işsiziz ya da öldürülüyoruz. Açlığa şiddete karşı örgütlenelim.’ di...

Tuzluçayır’da kadınlar anlatıyor: Muhtaç değil, hü...

Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği’ndeki asgari ücret altında çalışan kadınlar kendilerini ve ai...

Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği 1 Mayıs'ta...

Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği'nden kadınlar 'Ekmeğin pahalı, emeğin ucuz olduğu bu hayata'...