Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği 1 Mayıs’ı kutladı
Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği üyesi kadınlar, 1 Mayıs’ı kutladı. Dernek önünde bir araya gelen kadınlar marşlarla, sloganlarla taleplerini dile getirdi.

Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği üyesi kadınlar 1 Mayıs'ı derneklerinin önünde bir araya gelerek kutladılar. Kadınlar, taleplerini sloganlar ve marşlar eşliğinde dile getirdiler. Derneği kendi elleriyle hazırladıkları dövizlerle donatan kadınlar, koronavirüs salgını nedeniyle fiziksel mesafenin uygulandığı bu günlerde 1 Mayıs marşını hep birlikte söyleyerek, 1 Mayıs coşkusunu yaşadı.

Kadınlar adına açıklamayı yapan Seda Sönmez, kadınların adaletli bir yaşam talebi istediğini paylaştı. Sönmez sözlerine şöyle devam etti: “Şiddetsiz, sömürüsüz, eşit bir yaşam istiyoruz. Biz kadınlar, ülkeyi dikensiz gül bahçesine çevirmeyi amaçlarken, adaletsizliklerinin ardı arkası kesilmiyor. Ücretsiz izne çıkarılan işçiler olarak taleplerimizi haykırıp, dayanışmamızı büyütmeliyiz. Devlet, destek amaçlı paketleri asıl bizlere açıklamalı. Ama mücadele etmeden olmayacak. İnfaz düzenlemesinin bedelini yine kadınlar ve çocuklar ödüyor. İnfaz düzenlemesiyle kadına ve çocuğa karşı işlenen suçlardan hüküm giymiş kişiler dışarı salınıyor. Bunun bedelini yine kadınlar ve çocuklar ödüyor. Salgına karşı ücretli izin, sömürüye karşı insanca yaşam istiyoruz. İşçilerin sağlığı, hak ve ücretleri korunmalı. Zorunlu hizmet dışındaki işler durdurulmalı. Koronavirüsten önce kıt kanaat geçiniyorduk. Şimdi bu virüs yüzünden açlık sınırının altında olan bizler, derinden etkilenir olduk”.

İlgili haberler
Batıkent’te kadınlar 1 Mayıs’ı kutladı

Batıkent Kardelen Mahallesi Umuda Bakış sitesinde yaşayan kadınlar 1 Mayıs’ı kutladı.

‘Koronaya inat yan yana gelmenin yollarını yaratıy...

Bu 1 Mayıs’ta alanlarda olamasak da taleplerimizle, sloganlarımızla biz kadınlar her yerdeyiz. Koron...

İşçi kadınların 1 Mayıs talebi: ‘Güvenli gelecek,...

İşçi kadınlar artan ev işi yükünden bıktı: “1 Mayıs işçinin bayramı ya evdeki işimin azaltılması da...