Tuzla Belediye Meclisinde çocuk istismarı gündem oldu, ‘ahlaksız’ tartışması yaşandı
6 yaşındaki çocuğun yaşadığı istismarı Tuzla Belediye Meclisi toplantısında gündem eden CHP Meclis Üyesi Halil Kütük’e AKP’liler ahlaksız dedi.

Tuzla Belediyesinin 8 Aralık’ta yapılan Meclis toplantısında 6 yaşındaki çocuğun istismara uğramasına dikkat çeken CHP Meclis Üyesi Halil Kütük, AKP Meclis Üyesi Nurhan Erdem’in tepkisine maruz kaldı. Erdem’in konuşmasından sonra CHP’ye karşı AKP Meclis üyelerinin tepkileri artınca CHP Meclis üyeleri salonu terk etti.

 ‘BUNLAR SADECE 20 YILDA ORTAYA ÇIKANLAR’

Hiranur Vakfının kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızının 6 yaşından itibaren yaşadığı cinsel istismara dikkat çeken Kütük, “Artık hangi rezillik kaldı konuşmadığımız, hangi usulsüzlük yaşanmadı üzerine tartışmadığımız. Son rezillik ise kendi ailesi ve bağlı olduğu cemaatin yöneticisi olan bir kişinin 6 yaşındaki kızını yine cemaat üyesi olan 26 yaşında birine gelin olarak, eş olarak bahşetmesi. Henüz 6 yaşında bir kız çocuğu 13 yaşına kadar bu adam tarafından tecavüze uğruyor. Ortaya çıktığında ise çocuğun yaşı büyütülerek, hastane de birçok usulsüzlük yapılarak üstü örtülmeye çalışılıyor. Doktorun çok kez tecavüze uğradığını kanıtlamasına rağmen bir şekilde artık kimin eli, kimin yetkisiyle usulsüzlük yapılarak, bu çocuğun yaşı büyütülerek resmen tecavüze uğradığı hanenin içerisine hapsediliyor. Ta ki bu çocuk kendini ifade edip gerçekleri ortaya serinceye kadar” diyerek 6 yaşındaki kız çocuğunun evlendirilmesi lafının bile çocuk istismarı olduğunu, bireysel ve kamusal tüm sorumluların cezalandırılması gerektiğini söyledi.

Gerici cemaatlerin ortaya çıkmasına değinen Kütük, “Bu kadar fazla yedirmeniz, içirmeniz, her fırsatta dini istismar etmeniz ve bu istismarcıların da çocukları istismar etmesi artık nereye kadar. Biz buna karşı mücadele etmeye, ses çıkarmaya devam edeceğiz. Sadece bu çocukta değil, Aladağ’ı hatırlayın, Ensar Vakfını hatırlayın, orada yaşanan istismarları, rezillikleri bir kez daha hatırlayın. Bunlar sadece 20 yılda ortaya çıkanlar, bir de gizli tutulanlar?” şeklinde konuştu. Sübyan mekteplerinde çocukların gelin ve damat kılığına sokulmalarını hatırlatan Kütük, “Bunların arasında ne yaptırım uygulanan oldu ne görevden alınan ne istifa eden ne de hesap veren sorumlular oldu” dedi.

CHP’Lİ VEKİLLER TOPLANTI SALONUNU TERK ETTİ

Halil Kütük’ün hemen arkasından söz alan AKP Meclis Üyesi, Kadın ve Aile Komisyon Başkanı Nurhan Erdem ise çocuk istismarının dili, dini, mezhebinin olmayacağını vurgulayarak, “6 yaşındaki çocuğun evlendirilmesine ses çıkarmayan savcılar ahlaksızdır. CHP’li olan kent konseyinde 2020’nin nisan ayında bayrak asarak ‘LGBT’li çocuklar vardır’ söylemlerinde susan CHP’li solcular ahlaksızdır” ifadelerini kullandı.

Erdem’in konuşmasının ardından salonda sesle yükseldi. AKP Meclis üyeleri, “Ahlaksızlık her yerde ahlaksızlıktır, iktidarımızla bağdaştıramazsınız. Adalet ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız bu konuyla ilgili gerekli çalışmayı başlattı. Adalet yerini en kısa zaman da bulacak” sözleriyle Kütük’e tepki gösterdi. CHP Meclis Üyesi Kenan Albayrak ise AKP Meclis Üyesi Nurhan Erdem’in ettiği hakaretten dolayı özür beklediğini ve ahlaksız kelimesini kabul etmediklerini belirtti. Bu ifadelerin ardından yanlış bir kelime kullanmadıklarını savunan AKP Meclis üyelerine karşı, CHP’li vekiller toplantı salonunu terk etti.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Çocuklarımızı bu karanlıktan kurtaracağız

‘Kopkoyu bir karanlık, zifiri karanlık bu. Bir çocuğu içine çekip almış, çıkmaması için her yeri kap...

Av. Yolaşan: 'Tarikatlarda kız çocuklarının yaşadı...

DİH Kadın'dan Av. Çağla Yolaşan tarikatte yaşanan çocuk yaşta zorla evlendirilme olayını Ekmek ve G...

Tarikat vakfındaki istismar TBMM gündeminde

Hiranur Vakfı Onursal Başkanı Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.G.K'yı çocuk yaşta evlendirmesi, 6 yaşınd...