TÜBAKKOM aile çalıştaylarına dair açıklama yaptı: 'Barolar çağrılmadı'
TÜBAKKOM: 'Bir gecede, hukuka aykırı şekilde İstanbul Sözleşmesi'nden imza çeken siyasi irade, kadınların emek emek kazandığı medeni hakları üzerinde sessiz sedasız değişiklik yapmaya hazırlanıyor.'

Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonu (TÜBAKKOM), geçtiğimiz hafta Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın talimatıyla 81 ilde gerçekleştirilen aile çalıştaylarına dair açıklama yaptı. Açıklamada gerçekleştirilen "aile çalıştaylarına" barolar ve sivil toplum örgütlerinin bir kısmının hiç davet edilmediği, bir kısmının ise son anda davet edildiği belirtildi.

ÇALIŞTAYIN RAPORLARI KAMUOYUNA DUYRULSUN

Bir çok ilde "ailenin korunması" adı altında LGBTİ karşıtı, kadınların çalışma, boşanma ve yaşama hakkını hedef alan tartışmaların yürütüldüğü aile çalıştaylarına dair TÜBAKKOM, çalıştayların içeriğinde "kadın erkek eşitliğine aykırı bir biçimde Türk Medeni Kanunu ve 6284 sayılı Kanun'da değişiklikler yapılmasının alt yapısının oluşturulmasının hedeflendiği"ni belirtti. Açıklama "Bir gecede, hukuka aykırı şekilde İstanbul Sözleşmesi'nden imza çeken siyasi irade, görülüyor ki kadınların emek emek kazandığı medeni hakları üzerinde sessiz sedasız değişiklik yapma hazırlığı içinde." şeklinde devam etti. 

TÜBAKKOM, bakanlığı baroların ve sivil toplum örgütlerinin katılımlarının engellendiği aile çalıştaylarının raporlarını ve hedeflenen değişikliklerin kamuoyu ile paylaşılmasını talep etti. Açıklamada, son olarak, "TÜBAKKOM olarak kadın hak ve kazanımlarında kayba neden olacak her türlü girişimin karşısında olduğumuzu, toplumsal cinsiyet eşitliği mutlak bir biçimde sağlanana, kadına yönelik şiddet son bulana dek yılmaz bir azimle mücadele edeceğimizi bir kez daha kamuoyuyla paylaşıyoruz." dendi.

İlgili haberler
Antep’teki aile çalıştayında skandal öneriler: Kad...

Antep’te gerçekleşen aile çalıştayındandan kadınların kazanılmış tüm haklarını tasfiye edecek öneril...

81 ilde aile çalıştayları gerçekleştiriliyor ama n...

Hukuki düzenlemelerin doğrudan muhataplarından olan barolar Aile Bakanlığının düzenlediği çalıştayla...

CHP’li Suiçmez Aile Bakanlığına 'aile çalıştayları...

CHP’li Suiçmez, Aile Bakanına aile çalıştaylarına dair soru önergesi verdi: "Bakanlığınız tarafından...