Trans kadın Mira Güneş’i katledenlerin yargılandığı dava görüldü
Bornova’da trans kadın Mira Güneş’i katledenlerin yargılandığı davada ‘suça iştirak’ etmekle yargılanan sanıklar tutuklanmadı.

İzmir’in Bornova ilçesinde, şubat 2021’de trans kadın Mira Güneş’i katleden failler hakkında görülen davanın 2’nci duruşması Bayraklı Adliyesi 5’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya taraf avukatları, Güneş’in ailesi ve bir tanık hazır bulunurken, “canavarca hisle katletmek, gasp, izinsiz kredi kartı kullanmak, delilleri karartma, konut dokunulmazlığını ihlal etmek” suçlarından yargılanan fail Serdar Gülsoy ise tutuklu bulunduğu Şakran Kapalı Cezaevinden SEGBİS ile bağlandı. Tutuksuz yargılanan Turgay Türker ve Murat İnceçelik ise mahkemeye katılmadı.

EVDEKİ KAMERA KAYIP

Duruşma, tanık olarak dinlenen S.T.’nin kimlik tespitiyle başladı. Aile apartmanının 4’üncü katında oturan Güneş’in evinden normal şekilde ayrılmadığını düşünerek polise başvuruda bulunduklarını ifade eden S.T., 5’inci kattaki dairenin kiraya verildiğini düşünerek aramadıklarını belirtti. S.T., 5’inci kattaki dairede kiracının olmadığını öğrendikten sonra içeri girdiklerini dile getirerek, dairede Güneş’i katledilmiş halde bulduklarını söyledi.

S.T., ayrıca Güneş’in evindeki kameranın yerinde olmadığını, karşı komşusunun kamera kayıtlarında ise bazı insanların göründüğünü de ekledi.

EVDEKİ MADDİ EŞYALAR DA KAYIP

Ardından söz alan Güneş’in aile avukatı ise Güneş’in evinde önemli miktarda altın ve paranın kayıp olduğunu, bu paranın varlığından ve saklandığı yerden Şakran Kapalı Cezaevi’nde olan bir tanığın haberdar olduğunu ifade etti. Kimlik bilgilerini daha sonra vereceklerini beyan eden avukat, tanığın dinlenmesini talep etti.

Fail erkek ise iddiaları reddederek, bahsi geçen tanığın sadece ismini duyduğunu belirtti.

SANIKLAR TUTUKLANMADI

Mahkeme heyeti, kamera kayıtlarının bilirkişi tarafından incelenip rapor düzenlenmesine, tanık olarak daha önce de dinlenme kararı olan L.Y ve tutuklu tanık T.K. ile Güneş’in avukatının dinlenmesini istediği tutuklu tanığın da SEGBİS ile dinlenmesine karar verdi.

Mahkeme, tutuklu sanık Serdar Gülsoy’un tutukluluk halinin devamına, tutuksuz olarak yargılanan Turgay Türker ve Murat İnceçelik’in ise yurt dışı yasağının devam etmesine karar vererek, bir sonraki duruşmayı 28 Mart tarihine erteledi.

Haber-Fotoğraf: MA

İlgili haberler
Trans kadın Hande Buse Şeker davası 30 Aralık’a er...

İzmir’de 9 Ocak 2019’da öldürülen trans kadın Hande Buse Şeker’in davasında İstinaf Mahkemesinden dö...

İzmir’de trans kadın Mira Güneş evinde öldürülmüş...

İzmir'de yakınlarının kayıp başvurusunda bulunduğu trans kadın Mira Güreş, evinde öldürülmüş olarak...

Trans kadın Hande Buse Şeker’i öldüren Volkan Hicr...

Hande Buse Şeker’i öldüren polis memuru Volkan Hicret’e kasten öldürmeden müebbet hapis cezası veril...