İzmir’de trans kadın Mira Güneş evinde öldürülmüş olarak bulundu
İzmir'de yakınlarının kayıp başvurusunda bulunduğu trans kadın Mira Güreş, evinde öldürülmüş olarak bulundu.

İzmir’in Bornova ilçesinde, bir süredir kendisine ulaşılamadığı için yakınlarının polise kayıp başvurusunda bulunduğu Mira Güneş adlı trans kadının, kendisine ait boş dairede başına sert cisimle vurularak öldürüldüğü ortaya çıktı. Apartmanda kötü kokuların yayılmasıyla ortaya çıkan cinayetin ardından soruşturma başlatan polis, çevredeki kamera kayıtlarını incelemeye aldı.

DHA’nın haberine göre; Mira Güneş’e ait daireden kötü kokular yayılması üzerine apartman sakinleri yakınlarına haber verdi. Daireye giren yakınları, kadının çekyatın içinde battaniyeye sarılı vaziyette cansız bedeniyle karşılaştı. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemede, kadının başına sert cisimle vurularak öldürüldüğü belirlendi. Olay yerinde sinir krizi geçiren yakınları, sağlık ekipleri tarafından sakinleştirildi. İlk belirlemelere göre, kadının sert cisimle başına vurulduğu ve yüzünün tanınmayacak hale geldiği belirlendi.

YAKINLARI KAYIP BAŞVURUSUNDA BULUNMUŞ

Bir süredir kendisine ulaşılamayan Mira Güneş’in en son 18 Şubat tarihinde görüldüğü ve bir daha haber alınmadığı ortaya çıktı. Güneş’in zaman zaman il dışına gezmeye gittiği için, Yüksel'in il dışında olabileceğini düşünen yakınları defalarca aramalarına rağmen telefona cevap verilmemesi üzerine endişelenerek 1 Mart tarihinde Çamdibi Polis Merkezi'ne kayıp başvurusunda bulunduğu öğrenildi.

Güneş’in kim ya da kimler tarafından öldürüldüğünün belirlenmesi için Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri, soruşturmayı sürdürüyor. Güneş’in cenazesi, otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Fotoğraf: DHA

İlgili haberler
Trans kadın Hande Buse Şeker’i öldüren Volkan Hicr...

Hande Buse Şeker’i öldüren polis memuru Volkan Hicret’e kasten öldürmeden müebbet hapis cezası veril...

Trans kadın Gökçe Saygı’nın katili ömür boyu hapis...

Antalya’da trans kadın Gökçe Saygı’yı, 22 yerinden bıçaklayarak öldüren Şahin Yalçın ömür boyu hapis...

GÜNÜN BELLEĞİ: 18 Haziran 2018 | DSÖ trans olmayı...

Transların yıllara varan mücadelesi ve tepkisi sonucu 18 Haziran 2018 yılında Dünya Sağlık Örgütü, H...