‘Tozdan nefes alamıyoruz, güvende değiliz’
Kampüsün büyük bir bölümü toz perdesiyle kaplanırken öğrenciler nefes almakta dahi zorlandıklarını ifade etti.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Kampüsü içerisinde yer alan KYK yurtlarının bulunduğu alanda Van depreminde hasar almasına rağmen birkaç sene öncesine kadar kullanılan yurt binalarının yıkımı 13 Ekim’de başladı. Yıkımlar esnasında sulama çalışmalarının yapılmasına rağmen binlerce öğrencinin bulunduğu alanı tozlar kaplarken, yıkılan binaların etrafında alınmayan güvenlik önlemleri de dikkat çekiyor. Kampüsün büyük bir bölümü toz perdesiyle kaplanırken öğrenciler nefes almakta dahi zorlandıklarını ifade etti.

Yurtta kalan bir öğrenci yıkım işlemlerinin eğitim öğretim döneminde yapılmasına dikkat çekerek, “KYK yurdunda kalıyorum 2-3 yıldır yıkımı beklenen eski yurtlar hiçbir önlem alınmadan eğitim öğretim döneminde yıkılıyor. Kadın öğrenciler olarak sokaklarda korku ile yürürken bir de yıkımdan kaynaklı endişeleniyoruz ve korkuyoruz. Yurda yıkımı yapılan yurtların yanından giriş yapmak zorundayız, başka da geçiş yolu yok, ülkede kadın olarak kendi tedbirimizi kendimiz almaya mecbur bırakılıyoruz” dedi.

27 Eylül’den bu yana kendinden haber alınamayan Rojin Kabaiş’in de bu yurtlarda kaldığını ifade eden kadın öğrenci, hayatlarının üniversitenin gündeminde olmadığına dikkat çekti. Kadınlar olarak zorlu bir süreçten geçtiklerini ifade eden öğrenci şöyle devam etti: “Her gün yaşanan olaylardan dolayı yeni travmalar, korkular oluşuyor. Yaşadığımız korkulardan dolayı can havliyle kendimizi attığımız yurda yine can güvenliğimiz tehlike altında gitmeye çalışıyoruz. Kendimizi en güvenli hissetmemiz gereken yerde müşteri gibi yaşamaya mecbur kalıyoruz, Rojin’in kaybolmasından sonra güvenlikler geziyor ancak formalite olduğu o kadar belli ki. Birimizin daha başına bir şey gelmeden gerçek tedbirlerin alınmasını istiyoruz.”

Fotoğraf: Evrensel

İlgili haberler
Rojin Kabaiş'in cansız bedeni bulundu

Van'da 18 gün önce kaybolan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'in cansız bedeni Van Yüzü...

Van YYÜ öğrencileri katledilen kadınlar ve Rojin i...

Van YYÜ öğrencileri katledilen kadınlar ve Rojin için üniversite kampüsünde eylem yaptı, 'Rojin nere...

Yurtlarda tek denetlenen öğrencinin giriş-çıkış sa...

YTÜ’den Pelin, öğrencilerin yaşamlarının nasıl kıskaç altına alındığını mektubunda anlatıyor.