Torunu, kızını öldüren erkeğin değil, kendi soyadını aldı
4.5 yıl önce ayrıldığı erkek tarafından öldürülen Esra Gövem’in annesi, torununun kendi soyadını kullanabilmesi için açtığı davayı kazandı.

Balıkesir’in Edremit ilçesinde, boşandığı erkek tarafından yaklaşık 4.5 yıl önce öldürülen kadının annesi, torununun kendi soyadını kullanabilmesi için açtığı davayı kazandı. Anneanne Ferdağ Gövem, adliye çıkışında açıklama yaptı. 

Edremit 1. Asliye Hukuk Mahkemesindeki duruşmaya anneanne Ferdağ Gövem ve nüfus müdürlüğü temsilcisi Halil Özen katıldı.

Davayı karara bağlayan mahkeme, öldürülen kadının altı yaşındaki kızının soyadının ‘Gövem’ olarak tashihini ve nüfusa bu şekilde tescilini kararlaştırdı.

‘BİZE AĞIR GELEN O SOYİSMİ SİLİNDİ’

Ferdağ Gövem, adliye çıkışında torununun velayetinin kendisinde olduğunu söyleyerek şöyle devam etti: “Bugün iki ayrı talebimiz vardı; biri kişisel ilişkinin kesilmesi, diğeri de soyadı değişikliğiyle ilgili. Kişisel ilişkinin kesilmesi davamız reddedildi. Olabilir, kabul ettik. Soyisim davamız da çok şükür, bize ağır gelen o soyismi silindi, ‘Gövem’ olarak kabul edildi. Bu bizim için çok iyi oldu. Gerçekten çok sevindim. O soyisim bana çok ağır geliyordu. Normalde hukuki işlemlerde de çok zorlanıyorduk. Ayrıca bir örnek teşkil etmesi açısından bu dava benim için gurur duyucu bir durum. En azından kızımın soyismi olduk artık. Örnek olsun, emsal olsun. Çok sevindirici bizim için.”

Temyiz yolunun açık olduğunu belirten Gövem, karşı tarafın karara itiraz edebileceğini sözlerine ekledi.

NE OLMUŞTU?
Edremit’te 29 Mayıs 2016’da, Tolga Yavaşer, çocuğunu alıp gezdirmek amacıyla yaklaşık 7 ay önce boşandığı 24 yaşındaki Esra Gövem’in evine gitmiş, evin önünde çıkan tartışmada Yavaşer Gövem’i bıçaklayıp kaçmıştı. Esra Gövem, kaldırıldığı hastanede müdahaleye rağmen kurtarılmamış, Tolga Yavaşer, yargılandığı davada müebbet hapse mahkum edilmişti.


İlgili haberler
Esra Gövem’i unutmadık!

Üç yıl önce bugün eski eşi tarafından koruma kararına rağmen öldürüldü Esra Gövem. Gövem ailesinin a...

Esra Gövem’in katiline müebbet hapis

Koruma kararına rağmen boşandığı eşi tarafından öldürülen Esra Gövem davasında karar verildi. Esra’n...

Esra Gövem cinayetinde karar duruşması görülecek

29 Mayıs 2016 tarihinde, boşandığı ve sürekli tehdit ve tacizlerine maruz kaldığı Tolga Yavaşer tara...