‘TÖP operasyonunda gözaltına alınanlar serbest bırakılsın’
Mersin Milletvekili Perihan Koca, TÖP’e yönelik operasyonlara tepki gösterdi. Meclisteki basın toplantısına Sevda Karaca, Kezban Konukçu, Burcugül Çubuk ve Sevilay Çelenk de katıldı.

Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP ) Sözcüler Kurulu Üyesi ve Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca, TÖP’e yönelik operasyonlara tepki gösterdi.

Meclisteki basın toplantısında Emek Partisi Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca ile Yeşil Sol Parti Milletvekilleri Kezban Konukçu, Burcugül Çubuk ve Sevilay Çelenk de katıldı.

Aralarında TÖP MK üyesi Hatice Göz’ünde bulunduğu gözaltına alınan 4 kadının serbest bırakılması çağrısında bulunan Koca, “Dosyada gizlilik kararı bulunduğunu ifade etmelerine rağmen, iktidar medyasının hukuka aykırı bir şekilde basına servis ettiği bilgilere göre; arkadaşlarımız, daha önce devletin kendi mahkemelerinin bile var olmadığını kabul ettiği bir örgütün üyesi olmak ve bu örgüt adına faaliyette bulunmakla suçlanıyorlar. Çok net bir şekilde görülüyor ki; daha önce de defalarca çeşitli gömlekler giydirilmeye çalışılan Toplumsal Özgürlük Partisi, talimatlı yargı eliyle kriminalize edilmek isteniyor. Söz konusu operasyonel kumpas davaları yönelimi elbette sadece Toplumsal Özgürlük Partisi'ne yönelik değil. İktidar karşısındaki tüm güçler hedefte” diye konuştu.

Bu suçları işleyenlerin er ya da geç yargılanacağını ifade eden Koca, “Buradan bir kez daha gözaltların derhal serbest bırakılmasını talep ediyor ve tüm kamuoyunu bu operasyona karşı ses çıkarmaya çağırıyoruz” dedi. 

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Dudu, Sinem, Sakine, Belen… Öldürülmeyecek, yaşaya...

Ne İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmenizi ne de şu an hayat kurtarmak için biz hukukçuların en önemli...

Adres sınırlaması mülteci karşıtlığına daha fazla...

Dünya Evimiz Uluslararası Dayanışma Derneği Koordinatörü Burçak Sel ile Türkiye’de yaşam mücadelesi...

Menzil Cemaatinin çiftliğinde iki çocuğun ölümünün...

Menzil Cemaatinin çiftliğinde 2 ve 3 yaşındaki iki çocuğun yem karma makinesine kapılarak yaşamını y...