TGS kadın gazetecilere kitap gönderdi
Türkiye Gazeteciler Sendikası Kadın ve LGBTİ Komisyonu tutuklu kadın gazetecilerle dayanışmak için bir araya gelerek kitap gönderdi.

TÜRKİYE Gazeteciler Sendikası (TGS) Kadın ve LGBTİ Komisyonu, hapishanedeki gazeteciler için Bakırköy Kadın Kapalı hapishanesi önünde açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, bir kez daha “Gazetecilik suç değildir” denildi.

"Özgür basın, özgür toplum" yazılı dövizi taşıyan kadın gazeteciler adına basın açıklamasını TGS İstanbul Şube Başkanı Banu Tuna okudu. Şu anda Türkiye'de 85 gazetecinin cezaevinde olduğunu hatırlatan Tuna, "Bakırköy, Silivri, Şakran, Sincan, Tarsus, Metris, Kandıra, Elbistan, Antep, Kütahya, Balıkesir cezaevlerinde, ülkenin dört bir yanında, mesleklerini yaptıkları için özgürlükleri elinden alınmış 85 gazeteci var. Örgüt üyesi oldukları, anayasal düzeni zorla değiştirmeye teşebbüs ettikleri, cumhurbaşkanına hakaret ettikleri, halkı isyana teşvik ettikleri iddia ediliyor" dedi.

‘GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR’
Mezopotamya Haber Ajansı (MA) muhabiri Sadiye Eser'in de 3 Aralık 2019'da yaptığı haberler gerekçe gösterilerek tutuklandığını söyleyen Tuna, "Sadiye’yi kadın veya işçi eylemlerinde, nerede hak ihlali ile ilgili bir haber varsa orada görmeniz mümkündü. Takip ettiği bu eylem ve açıklamalar, hakkında hazırlanan iddianamede suç olarak gösterildi. Dinlediği Kürtçe müzikler dosyasına eklendi. Sadiye sosyal medyada paylaştığı son mesajlarında hep 'Gazetecilik suç değildir' diyordu" diye konuştu.

Tuna, son olarak şunları söyledi: “Sendikamız avukatları, meslektaşlarımızı cezaevlerinde ziyaret ediyorlar. O ziyaretler sırasında dile getirilen eksiklerden biri kitap ihtiyacıydı. Biz de Kadın ve LGBTİ Komisyonu olarak bir kitap kampanyası başlattık. Toplanan kitapları İstanbul, Ankara ve İzmir’de tutuklu bulunan meslektaşlarımıza ileteceğiz. Özgürlüklerine yeniden kavuşacakları güne kadar onları yalnız bırakmayacağız."

Açıklamanın ardından TGS Kadın ve LGBTİ Komisyonu tutuklu kadın gazetecilere kitap gönderdi.

İlgili haberler
TGS: Kadın gazeteciler ayrımcılığa, şiddete, taciz...

TGS Kadın ve LGBTİ Komisyonu ‘Kadın gazetecilerin iş yaşamında karşılaştıkları ayrımcılıklar’ anketi...

Kadın gazeteciler için TGS’de ne değişti, TGS’yle...

Sendika içerisinde cinsiyet eşitliği demek medya sektörü içerisinde kadın ve LGBTİ+ bireylerin daha...

TGS: Cinsiyetçiliği yok sayma, yapmadığını varsaym...

Türkiye Gazeteciler Sendikası “Cinsiyetçiliği yok sayma, yapmadığını varsayma” diyerek “Etik gazetec...