Technomix işçilerinin grevi sürüyor
Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin tıkanması üzerine grevlerini sürdüren Technomix işçileri taleplerinin karşılanmasını ve TİS'in imzalanmasını istiyor.

Bursa’da kurulu bulunan ve yüzde 98 oranında kadın işçilerin çalıştığı Technomix fabrikasındaki işçilerin grevi sürüyor.


Türk Metal'in örgütlü olduğu Technomix fabrikasında toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine işçiler greve çıktı.

Sabah erken saatlerde fabrika önünde bir araya gelen işçiler fabrika girişine, “Bu işyerinde grev var” pankartı asarak grev sürecini 5 Ağustos'ta başlatmıştı.

ETF İŞÇİLERİNDEN TECHNOMİX İŞÇİLERİNE DAYANIŞMA MESAJI
Hakları için direnen, tazminatlarına ve daha pek çok hakkına el konan ETF Tekstil işçileri, toplu iş sözleşmesinin imzalanması için greve çıkan Technomix işçilerine Ekmek ve Gül aracılığıyla dayanışma videosu gönderdiler.


YILLIK İZİN DE TUVALET MOLASI DA SORUN OLUYOR

Evrensel gazetesine konuşan 5 yıldır Technomix'te çalışan Aslı Özay, "Mobbinglere maruz kalıyoruz. Sözleşme imzalanmayınca bizlerde greve çıktık. Maaşlarımızın düzeltilmesini ve haklarımızın verilmesini istiyoruz. Biz lavaboya giderken bile 5 yaşındaki çocuklar gibi izin istiyoruz. Bu hiç hoş bir durum değil. Sayılarımızın düşük olmaması yönünden baskı var. Kaliteden ödün vermememiz isteniyor ama bunun yanında biz emeğimizin karşılığını alamadığımızı düşünüyoruz. Aldığımız ücretle geçinmek çok zor. Bekarsanız bir tık iyi evli olan insanlara göre ama yine de yetmiyor. Bu hayat pahalılığında çok zor. İçeride çok sıkışık bir ortamda çalışıyoruz. Bu ne kadar verimli olur bilemiyorum.Ekonomik sebeplerin yanı sıra izinler konusunda da sorun yaşıyoruz. Aynı anda izin alamıyoruz. İzin alırken hep neden sorusu soruluyor bizlere. Yıllık izin kullanmak işçinin en doğal hakkı ama ben iznimi alırken bile neden sorusu soruluyor" diye konuşmuştu.

BURSA KADIN PLATFORMUNDAN İŞÇİLERLE DAYANIŞMA
Bursa Kadın Platformu Perşembe günü grevdeki Technomix işçilerini ziyaret etti.
İlgili haberler
Salcomp Xiaomi fabrikasında ne oluyor? | İşten çık...

Salcomp Xiaomi'den daralma gerekçe gösterilerek işten çıkarılan kadın işçiler Ekmek ve Gül'e konuştu...

ETF direnişi 27. gününde: Borçlarımız artıyor, hak...

ETF Direnişinin 27. gününde işçiler direniş alanından seslendi: Bu mücadeleyi birlikte büyütelim, da...

Yuh yuh soyanlara, insana kıyanlara...

Haziran sayımız mülteci meselesinden, geçim derdine, ek zam talebine kadar farklı illerde kadınların...