'Tecavüz yasası'na evet mi deseydik!
Hepimizin büyük tepki göstererek geri çektirdiğimiz ‘tecavüz yasası’ vardı ya... İşte o yasaya karşı eylem yapan 7 kadın yargılanıyor.

Geçen yıl kasım ayında, ‘tecavüz yasası’ olarak bilinen, istismarın evlilikle meşrulaştırılmasını getiren yasaya büyük tepkiler gelmişti, hatırlarsınız. Kadınların tepkileri üzerine geri çekilen düzenlemeye karşı Antalya’da Cumhuriyet Meydanında oturma eylemi yapan 7 kadın yargılanıyor. Kadınların ‘Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa’ muhalefet ettiği ileri sürülerek 1 yıla kadar hapisleri isteniyor.
Bugün Antalya 1’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü kadınların davası. Yargılanan Yasemin Aydemir, Ayten Ceyhan, Gözde Ayna, Ebru İntibay, Pelin İktüeren, Öznur Özcan ve Rabia Günenç’e destek için Antalya Kadın Platformu ve çok sayıda kadın Antalya Adliyesi önündeydi. Kadınlara destek verenler arasında, Bodrum’da turizmci Ahmet Bayar’ın villasından düşerek hayatını kaybeden manken Aslı Baş’ın babası Mehmet Yavuz Baş da vardı.
Kadınlar duruşma öncesi adliye önünde bir açıklama yaptılar.
Yasa tasarısını protesto için tişörtlerine yazdıkları sloganlarla oturma eylemi yaptıklarını, bunun demokratik bir hak olduğunu söyledi kadınlar.
Ne yazıyordu peki kadınların tişörtlerinde? ‘Tecavüz yasasına hayır’, ‘tecavüzü aklatmayacağız’, ‘tecavüz meşrulaştırılamaz’, ‘o yasa geri çekilecek’...
Hepimiz bunları söylemedik mi? Bunları söylediğimiz için o yasa geri çekilmedi mi?
Yargılanan 7 kadın arkadaşımızın yanındayız.

TEPKİLER ‘TECAVÜZ YASASI’NI GERİ ÇEKTİRMİŞTİ 
2016 yılının Kasım ayında AKP hükümeti bir gecede meclis gündemine getirdiği yasa ile cinsel istismar suçunda, mağdur ile failin evlenmesi halinde fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya cezanın ertelenmesine imkan verilmesini istemişti. 


İlgili haberler
Diyarbakır Kulp'da 86 erkeğin yargılandığı çocuğa...

14 yaşındaki kız çocuğu AKP eski ilçe gençlik kolları başkanının da olduğu 86 kişinin istismarına uğ...