Taşımalı eğitimdeki liseli genç kadınlar servise alınmadı
CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, taşımalı eğitim sistemindeki üç liseli kadının okullarına gitmek isterken İlçe Milli Eğitim Müdürünün talimatıyla okul servislerine alınmadığını açıkladı.

Balıkesir Kepsut’ta taşımalı eğitim sisteminden yararlanarak okullarına gitmek isteyen 3 liseli genç kadın, İlçe Milli Eğitim Müdürünün talimatıyla okul servislerine alınmadı. Ege Gündem'de yer alan habere göre, CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı'nın yaptığı açıklamaya göre öğrenci listesinden çıkarılan öğrencilerin yurtta kalması için aileler baskı yapılıyor.

Velilerin şikayetleri üzerine yapılan incelemeler sonrasında velilerle birlikte açıklama yapan CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, “Okula gelen servise öğrencileri almamak ne demek? ‘Kız öğrenciler servise binemez’ demek büyük bir edepsizliktir. Büyük bir aymazlıktır!” diyerek tepki gösterdi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’i göreve davet eden Sarı, öğrencilerin yurtta kalmasına yönelik yapılan baskıyı da ifade ederek "Buradan Kepsut İlçe Milli Eğitim Müdürüne çağrıda bulunuyorum. Sayın müdürüm kızlarımızı okula götürüp getirmek için görevini ihmal etmeyeceksin. Neymiş? Kepus'taki kız yurdu boş kalıyormuş" dedi.

Talimatı verenleri ve Milli Eğitim Bakanını açıklama yapmaya çağıran Sarı, "Çocuklarımızın hepsinin taşımasını yapmak zorundasın. Taşımalı sistemi kurduysan o taşımalı sisteme dair de hizmet üretmek zorundasın. Kız öğrencilerimizi köyde bırakmak yolda bırakmak ne demek çıkıp açıklayacaksın. Bu çocuklara hizmet vereceksin. Vermiyorsan bu işin takipçisi olmaya da devam edeceğim” dedi.

TAŞIMALI EĞİTİM SORUNLARI SÜRÜYOR

Aydın Söke’de de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ‘kamuda tasarruf tedbirleri’ kapsamında 9 mahalledeki taşımalı eğitime son vermişti. Mahalle muhtarlıklarına gönderilen yazıyla 2024-2025 eğitim-öğretim yılında bu köylerdeki ücretsiz taşımalı eğitimin iptal edildiği belirtildi. Karara tepki gösteren veliler, çocuklarının eğitim hakkı için mücadele ve girişimlerde bulunmaya devam ediyor.

Fotoğraf: MA

İlgili haberler
MEB yine çocuklardan kıstı: Taşımalı eğitimde ücre...

Cumhurbaşkanlığı Strateji Bütçe Başkanlığı’nın 2023 Yılı Faaliyet Raporu'na göre taşımalı eğitimde ü...

Söke’de yüzlerce çocuk okula gidemiyor

Tasarruf gerekçesiyle taşımalı eğitimdeki ücretsiz servislerin kaldırılması Söke’de yüzlerce çocuğu...

Bakan Tekin: 'Her çocuğa ücretsiz yemek verilmesin...

Geçtiğimiz gün CNN Türk'te bir programda konuşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, '18 milyon öğrenci...