Tacize uğrayan kadın işçiyi işsizlik mi sürgün mü ikileminde bırakan Çağdaş Market önünde protesto
Çağdaş Marketler'de tacize uğrayan bir kadın işçi, yaşadığı tacizi anlattığı için cezalandırıldı. DİSK Gıda İş Ankara Temsilciliği ve Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği basın açıklaması yaptı.

Çağdaş Marketler zincirinde geçtiğimiz günlerde bir kadın işçinin yaşadığı taciz sonrası market yönetiminin mobbingle, baskıyla, sürgünle kadın çalışanı işten çıkarmaya götürdüğü sürece ilişkin DİSK Gıda İş Ankara Temsilciliği ve Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği basın açıklaması gerçekleştirdi.

Ankara ve Eskişehir’de şubeleri olan Çağdaş Marketler'de çalışan bir kadının tacize uğradıktan sonra işsiz kaldığını Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği Ekmek ve Gül'e yazmıştı. Tacize uğrayan kadın işçiyi sürgünle işsizlik arasında seçim yapmaya zorlayan Çağdaş Marketler protesto edildi.

Çağdaş Market Kocatepe Şubesi önünde kadınlar ve sendika temsilcileri şubede çalışan işçilere yalnız olmadıklarına dair bildiri dağıttı. Basın açıklamasını okuyan Disk Gıda İş Ankara temsilcisi İsmet Meydan kadın çalışanın, sürgün edilme tehditleri ile istifaya zorlanarak tazminatının gasbedilmeye çalışıldığını ifade etti. Meydan şöyle konuştu: “Çalıştırdığınız işçiye, emekçiye hakkını veriyorsanız emeğine sendikaya örgütlülüğüne saygı duyuyorsanız esas çağdaşlık budur. Ne yazık ki arkadaşımızın bin bir türlü baskı ve şiddetle sürgünle başka bir markette çalışmaya zorlanarak hakkı verilmemek istendi. İşçilerin emeği üzerinde oturuyorsunuz. İş hakkını istemeye gelince işçilere atmadığınız iftira kalmadı. Yaşananlar bu ülkede örgütlenmenin işçiler emekçiler açısından ne kadar elzem olduğunu gösteriyor.” Meydan, Çağdaş Market zincirinde çalışan kadınların, işçilerin haklarını alıncaya kadar mücadeleye devam edeceklerini söyledi.


Fotoğraf: Ekmek ve Gül