Taciz eden öğretmene değil, öğrencilere ceza
Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesi öğrencileri, öğrencisini taciz eden ve görevine devam eden öğretmenin istifa etmesi için dersleri boykot etmişti. Okul yönetimi öğretmeni değil öğrencileri cezalandırdı.

Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesi’nden geçen yıl mezun olarak bu sene üniversiteye başlayan Eylül adlı öğrenci, lisedeki coğrafya öğretmeninin tacizlerini mahkemeye taşımıştı.

Sosyal medya üzerinden #TacizVarSesÇıkar etiketiyle kampanya başlatan öğrenciler, aynı okulda görevine devam eden öğretmenin istifasını istemiş ve dersleri boykot etmişti.

Okul yönetimi öğrencisini taciz eden öğretmen hakkında işlem yapmak yerine öğrencilere ceza vermeyi seçti. Yaşananları protesto eden öğrencilerden 15’ine 5 gün okuldan uzaklaştırma cezası verdi.

Cezayı Twitter hesabından Barış Yarkadaş, “İşte rezaletin belgesi!” diyerek yönetim tarafından verilen cezanın belgesini paylaştı. Yarkadaş, “Okul yönetiminin bu tavrı ‘Tacize uğrasanız da susun’ anlamına geliyor. Susmayan gençler ise cezalandırılıyor” diyerek tepkisini dile getirdi.



İlgili haberler
Lisede istismarın üzeri mi örtüldü?

Bahçeşehir Atatürk Anadolu Lisesinde kız öğrenciler okul çalışanının tacizine uğradı, duruma müdüre...

Bahçeşehir Atatürk Anadolu Lisesi tacize karşı aya...

Bahçeşehir Atatürk Anadolu Lisesinde yaşanan tacize karşı ses çıkaran öğrencilerin tepkisi kazanımla...

Lise öğrencilerinden tacize karşı boykot: #TacizVa...

Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesi öğrencileri, #TacizVarSesÇıkar kampanyası başlattı. Dersleri boykot e...