Sürekli alınan uzaklaştırma kararlarına rağmen öldürüldü
Boşanmak isteyen Hanife Çakıcı, kendisine sürekli şiddet uygulayan, hakkında pek çok uzaklaştırma kararı aldığı Haydar Çakıcı tarafından, kaçmak için gittiği otogarda öldürüldü.

İzmir Dikili'de Hanife Çakıcı (33), sürekli şiddet gördüğü 16 yıllık eşi Haydar Çakıcı'dan (34) kaçmak için gittiği otobüs terminalinde 4 bıçak darbesiyle Haydar Çakıcı tarafından öldürüldü. DHA'ya konuşan Hanife Çakıcı'nın babası Mehmet Karabulut, "Bugüne kadar belki 10 kadar uzaklaştırma kararı çıkartılmıştır. Kızım, devamlı şiddet görüyordu" dedi.

Dün saat 17.00 sıralarında, Atatürk Caddesi'ndeki Dikili Otobüs Terminali’nde 2 çocuk annesi Hanife Çakıcı, eşinden sürekli şiddet gördüğü için evi terk edip otogara gitti. Haydar Çakıcı, otogarda bulduğu eşi Hanife Çakıcı'yı, 4 yerinden bıçakladı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekibi, Hanife Çakıcı'nın yaşamını yitirdiğini belirledi.

Hanife Çakıcı'nın cenazesi, savcı ve polisin olay yerindeki incelemelerinin ardından otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu’nun morguna kaldırıldı.

Polis, gündelik işlerde çalıştığı belirtilen Haydar Çakıcı'yı gözaltına aldı.

'KIZIM BOŞANMAK İSTEDİ'

Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından kızının cenazesini almaya gelen 2 çocuk babası Mehmet Karabulut, Haydar Çakıcı'nın kızına şiddet uyguladığını belirtti. Karabulut, "Uzaklaştırma kararı, 15 gün önce bitmişti. Sonrasında barıştılar. Tekrar araları bozuldu. Kızım boşanmak istiyordu. Ama o boşamadı. Kızım 'Senden iğreniyorum beni bırak' dedi. Ancak bırakmadı, gurur meselesi yaptı. En son kızımı öldürdü. Bugüne kadar belki 10 kadar uzaklaştırma kararı çıkartılmıştır. Kızım, devamlı şiddet görüyordu. Bir gün evden sokağa atıp, 'para bul' bile demiş. Kardeşlerinin evine, komşularına sığınmış. Bir gün 'Gel bana sığın' dedim, gelmedi. Son olayda da kızımı kaçarken otobüs terminalinde yakalamış. 4 bıçak darbesiyle vurup öldürüyor. En ağır cezanın verilmesini istiyorum" dedi.

Fotoğraf: DHA

İlgili haberler
İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz çünkü...

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Kararı ile feshedildiği açıklanan İstanbul Sözleşmesi nedir? Kadın...

Boşanmak istediği için öldürülen kadınların adalet...

Eşlerinden boşanmak isteyen kadınların haberleriyle uyandık bu sabah da. Öldürme eylemi tasarlanmış,...

Kadınlar tartışıyor: Boşanmada arabuluculuk ne anl...

Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği boşanmalarda aile arabuluculuğu sistemini konuşuyor. Av...