Sur’da yapılan zulmü gören yok
‘Acela kamulaştırma’ kararı nedeniyle evlerinden çıkarılmaya çalışan Surlu vatandaşlar bir de elektrik ve su kesintileriyle zulmü yaşıyor.

Sur’da ‘Acele Kamulaştırma’ kararı ile evlerinden çıkarılmaya çalışılan Lalebey ve Alipaşa Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar tepkili. Evleri boşaltılanların bulunduğu noktalarda başlanan yıkım arasında yoksullukları nedeniyle bir yere gidemeyenlere de hayat adeta zehir ediliyor. Günlerdir iftara elektriksiz giren, su bulabilmek için gayret sarf eden mahalleliye dün tepkiler üzerine elektrik ve su verilmişti. Bugün elektrik ve su yeniden kesildi. Vatandaşlar duruma öfkelenirken, “Ramazan’da bu yapılan zulüm değil midir, İnsan insana bunu yapar mı” diye sordu. Vatandaşlar kamuoyunun yaşadıkları duruma tepkisiz olduğunu da söyledi.

KAYMAKAMLIĞA GİTTİLER, YİNE FAYDA ETMEDİ
Sabah saatlerinde elektrik ve suyun kesilmesi üzerine mahallede toplanan mağdur vatandaşlar Sur Kaymakamlığına gitti. Kaymakamlıkta yapılan görüşmede elektriğin ve suyun açılacağı söylenmesine rağmen vatandaşlar açılmamasına tepki gösterdi. Akşam saatlerine kadar da açılmayan elektrik ve su için vatandaşlar alternatif yollar denedi. Bidonlarla su olan bölgelerden su taşıdılar.

İNSAN İNSANA BUNU YAPAR MI?
88 yaşındaki Zeliha Duyar, yapılanın zulüm olduğunu söyledi. “Bu oruç ayında suyumuz elektriğimiz yok. Kimsem yok. Ben de evime su taşımak zorundayım. Bari Ramazan ayında bıraksalar. Sesimizi de duyan yok, gazetelere konuşuyoruz, bir faydası olmuyor... Kimse bizi duymuyor. İnsan insana bunu yapar mı” dedi.

VALİLİK 'SUYU UNUTUN' DİYOR
Evine su taşırken rastladığımız Cahide ise “Dün göstermelik olarak bıraktılar. Bu gün de tekrar elektriği, suyu kestiler. Valiliğe gidiyoruz suyu unutun diyorlar. Oruçluyuz, abdest alamıyoruz, namaz kılamıyoruz. Bu zulümden başka bir şey değil. Dertleri bizi buradan çıkarmaksa elektriği de, suyu da bırakmasınlar. Evimizi başıma yıksalar da çıkmayacağız” diye konuştu.

İNSANLAR ORUÇ TUTUYOR, NASIL OLACAK?
Remziye Mendil de suların gelmediğini anlatarak şunları söyledi: “Elektrik yok. Suyu açtılar güya ama yine kapattılar. Bu sıcakta bir de oruçluyuz, ayıp değil mi? Müslüman Müslümana böyle mi yapar? Bari Ramazan Bayramı’nın geçmesini beklesinler. İnsanlar oruç tutuyor elektrik, su olmadan ne yapacağız” diye soruyor.
Bir lise öğrencisi ise “Devlet yetkilileri duş almadan, kıyafetlerini ütülemeden dışarı çıkabiliyor mu? Çıkamıyor. Ben öğrenciyim ve formamı ütülemem gerekiyor. Bugün elektrik olmadığı için formamı ütüleyemedim. O yüzden de okula gidemedim” diyerek duruma tepkisini dile getirdi.

Kaynak: Evrensel

İlgili haberler
Aslında çok tanıdık bir taciz hikayesi!

Tacizin gündüzü, gecesi yok. Pijama da giysen, etek de giysen fark etmiyor tacizciler için. Bir de p...

Kadınların erkek, yargı, devlet şiddetiyle mücadel...

Kadın cinayetlerinde artan vahşet tablosunu ve yaygınlaşan cezasızlığı Avukat Ezgi Duman değerlendir...

Ev işçisinin cam silerken düşüp ölmesinde ev sahib...

İstanbul Bostancı’da cam silerken dördüncü kattan düşerek hayatını kaybeden Rukiye Şimşek davasında,...