Sultangazi Kadın Dayanışması: Deniz'e sözümüzdür barış gelecek
Deniz Poyraz’ın katledilmesine dair açıklama yapan Sultangazi Kadın Dayanışması, başta kadınlar olmak üzere toplumun tüm kesimlerine bu saldırılara karşı dayanışmaya çağırdı.

Sultangazi Kadın Dayanışması 17 Haziran’da İzmir HDP İl binasına yapılan saldırı sonucu öldürülen Deniz Poyraz için Gazi Cemevi önünde açıklama yaptı. Kadınlar, karanlık siyasi iklimi ancak dayanışma ile püskürtebileceklerine dikkat çekerken, “Başta kadınlar olmak üzere tüm toplumsal kesimleri/ tüm demokrasi güçlerini, işçi ve emekçileri ortak geleceğimizi eşit ve özgür temelde inşa etmek üzere dayanışmaya davet ediyoruz” çağrısı yaptı.

Sultangazi Kadın Dayanışması adına açıklamayı okuyan Güneş Gürsoy, “Bir kadın arkadaşımızı daha kaybettik, tüm zorluklara karşı direnirken, saldırılara karşı mücadele ederken, özgürlüğün ve eşitliğin ne kadar yakın olduğunu haykırırken… Deniz Poyraz, 17 Haziran günü 7 gün 24 saat emniyet güçleri tarafından abluka altında tutulan İzmir HDP il binasında katledildi. Katilin ifadeleri ve sonrasında söylenenler ile açıklanamayacak bu saldırı, siyasilere yapılan linç girişimlerine ‘Bu daha iyi günleriniz’ diyerek arka çıkan, ‘7 Haziran’ı unutmayın’ diyerek ittifaklarına ve tabanına mesaj veren AKP/MHP iktidarından bağımsız ele alınamaz” dedi. Sözde beka söylemi ile güvenlikçi politikalarını had safhaya taşıyan iktidarın söylem ve uygulamalarının toplumdaki kutuplaşmayı derinleştirdiğine vurgu yapan Gürsoy, “Katliamlar ve saldırılar güncellenerek devam ettirilmeye çalışılmakta ve topluma bu yöntemle milliyetçilik, cinsiyetçilik ve mezhepçilik dayatılmaktadır” diye devam etti.

BU SALDIRILARI DAYANIŞMA İLE PÜSKÜRTEBİLİRİZ

“Bizler; kadınlar olarak mücadele ile kazandığımız hakları mücadelemiz ile koruyan/ sahip çıkan/ büyüten, her dilden/ dinden ulusların özgür yaşamını esas alan, işçilerin-emekçilerin yaşadığı sömürü ve yoksullukla mücadele eden, gençlerin kendi talepleri ile inşa edilecek bir geleceği savunan en genelinde emek/ demokrasi/ barış ve adalet mücadelesi veren güçler olarak yapılmak isteneni görüyoruz ve diyoruz ki bu karanlık siyasi iklimi dayanışma ile püskürtebiliriz!” diyen Gürsoy son olarak, “Bu yaşanan saldırı ülkedeki emek ve demokrasi güçlerine, işçi ve emekçilere yönelik bir saldırıdır. Başta kadınlar olmak üzere tüm toplumsal kesimleri/ tüm demokrasi güçlerini, işçi ve emekçileri ortak geleceğimizi eşit ve özgür temelde inşa etmek üzere dayanışmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
HDP'ye saldırıda öldürülen Deniz Poyraz’ın annesi:...

HDP İzmir İl Örgütüne yönelik saldırıda öldürülen Deniz Poyraz'ın annesi Fehime Poyraz, 'Yeter ne ka...

İzmir'de HDP'ye yönelik saldırıda katledilen Deniz...

HDP İzmir il binasına yönelik silahlı saldırıda öldürülen Deniz Poyraz, binlerce kişinin katıldığı c...

Denizli'deki İstanbul Sözleşmesi eyleminde 'Deniz...

‘Deniz Poyraz, çocuklarının gözü önünde öldürülen Hafize Kurban isyanımızdır. İstanbul Sözleşmesi’nd...