HDP'ye saldırıda öldürülen Deniz Poyraz’ın annesi: Gençler daha ne kadar ölecek?
HDP İzmir İl Örgütüne yönelik saldırıda öldürülen Deniz Poyraz'ın annesi Fehime Poyraz, 'Yeter ne kadar kan dökülecek, daha ne kadar gençler ölecek?' diye feryat etti.

İzmir’in Konak ilçesinde Halkların Demokratik Partisi İzmir İl Başkanlığı’nın bulunduğu binaya giren silahlı saldırgan, parti binasında çalışan Deniz Poyraz'ı öldürdü.

Polisler saldırının ardından il binası önüne şerit oluşturarak binaya girişleri engelledi. Saldırıda yaşamını yiten Deniz Poyraz'ın annesi Fehime Poyraz'ın da binaya girişine izin verilmedi. "Çocuğumu görmek istiyorum" diye feryat eden anne Poyraz, "Evladımı katlettiler. Ben güçlü bir anneyim ayaktayım her zaman ayakta olacağım. Yakamızdan düşün. Yeter ne kadar kan dökülecek, yeter artık kan dökülmesin. Yeter, daha ne kadar gençler ölecek" diye haykırdı.

  
  

Yaşamını yitiren Poyraz ile ilgili bilgi veren HDP MYK üyesi Mahfuz Güleryüz, şunları kaydetti; "Deniz neredeyse çocukluğundan beri HDP üyesi HDP çalışanı. Kadın çalışmalarında parti çalışmaların sürekli görev almış emektar bir arkadaşımız. Genç bir arkadaşımız. Çalışanımızın kızıydı ancak kendisi de parti çalışanımızdı. Bu faşizan saldırının gerçekleşeceğini biliyorduk. Bugün de tesadüfen Deniz içerideydi. Emin olun bugün il binamızda kim olsa Deniz'in kaderini paylaşacaktı. Bu topluca bir katliam girişimidir. Biz bunu daha önce de emniyetle paylaşmıştık."

DENİZ POYRAZ DAHA ÖNCE DE ÜLKÜCÜ BİR GRUP TARAFINDAN ÖLDÜRÜLMEK İSTENMİŞTİ
Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir il binasına yönelik saldırıda katledilen Deniz Poyraz, 2008 yılında Ülkücü bir grubun saldırısına uğramıştı. KHK ile kapatılan Dicle Haber Ajansı'nda (DİHA) yer alan habere göre, Ülkücü grup, Poyraz'ı Kadifekale'deki evini basarak öldürmeye çalıştı. Mezopotamya Ajansının aktardığı habere göre Poyraz'ın evi, 17 Ekim 2008 tarihinde yalnız olduğu bir sırada aynı mahallede oturan bir grup Ülkücü kadın tarafından basıldı.
Yaşadıklarını anlatan Deniz Poyraz, "Kalabalık bir grup çocuk-kadın, küfür ve hakaretler ederek, evin içine kadar girdiler. 'Pis Kürtler, hepiniz PKK'lisiniz. Sizi bu mahallede barındırtmayız. Defolun gidin buradan, yoksa polis ekipleriyle gelip sizi buradan atmasını biliriz' diyerek ayaklarımdan tutup beni balkondan atmak istediler" demişti. İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi'ne başvuran Deniz Poyraz'ın babası Abdullah Poyraz, son 3 ay içerisinde 4 kez sokakta saldırıya uğradığını anlatmıştı. Baba Poyraz, can güvenliklerinin olmadığını ifade ederek, "Evimizi darmadağın edip kızımı balkondan atmak istemişler. Onlarla hiçbir alıp veremediğimiz yoktur. Üç gün önce Roj TV izliyordum, televizyonun sesi yüksekti biraz, yoldan geçen üç genç 'Bunlar PKK'lidir, Kürtçe televizyon izliyorlar' diyerek, ardından küfür ederek geçmiş. Bunu sonradan eşimden öğrendim. Bunlar polisten destek alıyorlar. Nasıl oluyor da güpegündüz ev basıyorlar polisin gıkı çıkmıyor" diye konuşmuştu.

Deniz Poyraz

İL EŞ BAŞKANI BAYDUR: EMNİYETİ DEFALARCA UYARDIK, İZLEMEKLE YETİNDİLER
HDP İzmir İl Eş Başkanı Kadir Baydur, saldırıya dair kısa bir açıklama yaptı. Daha önce il binası önünde defalarca provokasyon yaşandığını, bina önünde bekleyenler ve partiyi hedef gösterenler olduğunu aktaran Baydur, bu konuda emniyeti defalarca uyardıklarını ancak emniyetin provokatif girişmleri ve son olarak bu saldırıyı izlemekle yetindiğini ifade etti.
HDP: OLAYIN AZMETTİRİCİLERİ; PARTİMİZİ, İL ÖRGÜTLERİMİZİ HEDEF GÖSTEREN İKTİDARDIR
HDP, olayın ardından "Dün Sincan’da görülen Kobanî Kumpas Davasında yapılan provokasyon provası sonucu bugün bu saldırının gerçekleştirilmesinin amacı ve mesajı bellidir. Bu çok tehlikeli provokasyonu gerçekleştirenler, olayın azmettiricileri; partimizi, il örgütlerimizi hedef gösteren iktidardır, provokatörleri yönlendiren İçişleri Bakanlığıdır" açıklamasını yaptı.


Fotoğraf: Evrensel

İlgili haberler
Kadın siyasetçilere gözaltı: HDP üye ve yöneticisi...

Aydın merkez ve ilçelerinde yapılan operasyonlarda HDP yönetici ve üyesi 9 kadın gözaltına alındı. H...

HDP'li vekiller Kadına Şiddeti Araştırma Komisyonu...

HDP'li milletvekilleri, TBMM Kadına Karşı Şiddet Araştırma Komisyonunun beşinci toplantısında sunum...

Siyasetteki cinsiyetçi dilin özünde ne var? Kadına...

AKP grup toplantısında konuşan Erdoğan'ın Akşener'e söylemleri üzerinden kullanılan cinsiyetçi dilin...