Kadın siyasetçilere gözaltı: HDP üye ve yöneticisi 9 kadın gözaltına alındı
Aydın merkez ve ilçelerinde yapılan operasyonlarda HDP yönetici ve üyesi 9 kadın gözaltına alındı. HDP Aydın İl Örgütü binasında polis araması devam ediyor.

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Halkların Demokratik Partisi (HDP) üye ve yöneticilerine yönelik operasyon düzenlendi. Aydın merkez ve ilçelerinde birçok adrese düzenlenen ev baskınlarında çok sayıda kadın gözaltına alındı.

Yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyale el konulurken, HDP Aydın İl Örgütü binasına da baskın yapıldı. Polisler tarafından ablukaya alınan parti il binasında arama devam ediyor.

OPERASYON DEVAM EDİYOR

Gözaltına alınan HDP’li kadınlar, sağlık kontrollerinin ardında ifadeleri alınmak üzere Aydın İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürülürken, operasyonun devam ettiği belirtildi.

Gözaltına alınanların isimleri şöyle:

HDP Parti Meclis (PM) üyesi Ayfer Demirer, HDP Aydın İl Eş Başkanı Aysel Bahtiyar Ünsel, Didim İlçe Eş Başkanı Mehtap Bozkurt, Söke İlçe Eş Başkanı Sadegül Akalın, İl yöneticisi Neslihan Arviş, Saadet Açık, Azize Ergün, Nazlı Boza ve HDP üyesi olduğu belirtilen Söylemez Akalın.

Kaynak: MA

İlgili haberler
Trump’ın ırkçılığına maruz kalan kadın siyasetçile...

ABD Başkanı Donald Trump’ın ‘Geldiğiniz yere geri dönün’ sözleriyle hedef aldığı dört Demokrat kadın...

Ankara'da kadınların İstanbul Sözleşmesi açıklamas...

Ankara Kadın Platformunun İstanbul Sözleşmesi ile ilgili yapmak istediği açıklama polis tarafından e...

Kadınların gözaltına alınma gerekçesi 'evde toplan...

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş ve Sosyalist Kadın Meclisleri (S...