ŞULE ÇET DAVASI: Şule için ‘Adalet’ demeye devam!
Şule Çet davasının ikinci duruşmasında mahkeme, Çağatay Aksu ve Berk Akand’ın tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Duruşmayı 10 Temmuz’a erteledi!

Ankara’da bir plazanın 20. katından şüpheli bir şekilde düşerek yaşamını yitiren Şule Çet' davasının ikinci duruşması görüldü. Mahkeme Çağatay Aksu ve Berk Akand’ın tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Mahkeme heyeti yeniden olay yeri keşfi yapılmasını isteyerek duruşmayı 10 Temmuz’a erteledi!


Duruşmada, Sanık Çağatay Aksu, Şule Çet’in ailesine "Siz de kızınıza sahip çıksaydınız” dedi.

Sanık Çağatay Aksu’nun tutuklanma talebi karşısında şu savunması da tepkiye neden oldu “Benim beynimle mi dalga geçiyorsunuz. Cezaevinde yöneticiler insanı gözünün içinden tanıyor. Ben cezaevinde iki tane ödül aldım. Beni tecavüzcü, katil diye yazıyorlar. Allah aşkına beni beraat ettirin.”

Sanık Berk Akand da suçlamaları yine reddederek, “Ben dünyaya cezaevinde çürümek için gelmedim, ben kaçmak isteseydim benim saçımın telini bulamazlardı. Beraatimi istiyorum Hakim Bey” dedi. 

Duruşma öncesi Adliye önünde açıklama yapan kadınlar “Şule yok ama biz varız” dedi. Açıklamaya Şule Çet’in ağabeyi ve babası da katıldı.

Ankara’da bir plazanın 20. katından şüpheli şekilde düşerek yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Şule Çet davasının ikinci duruşması Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor.Duruşma öncesi yüzlerce kadın Adliye önüne gelerek “Şule Çet İçin Adalet İstiyoruz” dedi. Kadın Meclisleri, Şule Çet İçin Adalet Komisyonları, Ankara Kadın Platformu gibi çok sayıda kadın örgütünün çağrısıyla adliye önünde gerçekleşen basın açıklamasına Şule Çet’in babası İsmail Çet, ağabeyi Şenol Çet, KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen, HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, İstanbul Milletvekili Oya Ersoy, Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şükran Doğan da katıldı.

Üniversiteli genç kadınların yoğun katılımı gözlenirken, kadınlar alkışlarla, ıslıklarla, düdüklerle, “Yaşasın Kadın Dayanışması”, “Şule İçin Adalet İstiyoruz” sloganlarıyla adalet mücadelesini sürdüreceklerini vurguladı.


‘ŞULE YOK AMA BİZLER VARIZ’
Kadın Meclisleri adına açıklama yapan Rüya İnanır, ilk duruşmada sanıkların çelişkili beyanlarına dikkat çekerek, “Suçlarını örtmek için akla mantığa sığmayan beyanlara başvurmak zorunda kaldılar. Şimdi de utanmazca Şule’nin maddi durumunu sorgulayıp ailesinin ne kadar harçlık gönderdiğini talep etmişler. Şule yok ama bizler varız” dedi.

“ADALETİN OLMADIĞI YERDE HERKES TEHDİT ALTINDA”
Şule Çet İçin Adalet Komisyonları adına konuşan Ceren Çoban da şunları söyledi: “Şule olmak bu ülkede rahatça sokaklarda dolaşamamak demek. Üniversitede okurken çalışmak zorunda olmak, çalışırken hiçbir iş güvencenin olmaması demek. Eğer genç bir kadın olarak çalışıyorsanız patronlarınızın her türlü baskısına, tacizi maruz kalmanız demek. Şule için adalet istemek demek aslında herkes için adalet istemek demek. Çünkü adaletin olmadığı bir yerde herkes tehdit altındadır.”

“MECLİS ARTIK KADIN CİNAYETLERİ, ÇOCUK İSTİSMARIYLA UĞRAŞMALI”
HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu da Meclisin daha aktif çalışması gerektiğini belirterek, “Bizler genç kadınları bu yaşlarda kaybetmek istemiyoruz. Onları yaşatmak ve gerçekten geleceklerini kurmalarını istiyoruz bu yüzden kadın dayanışması yaşatır” dedi.

ÇET AİLESİ: GÜZEL BİR SONUÇ BEKLİYORUZ
Şule Çet’in babası İsmail Çet ve ağabeyi Şenol Çet de Adliye’ye geldi. Baba Çet kendilerine destek olanlara teşekkür etti. Ağebey Çet de mahkemeden güzel bir sonuç beklediklerini belirterek, “Hak ettikleri cezayı alacaklardır” dedi. 


KADINLAR MAHKEME SALONUNA SIĞMADI
Açıklamaların ardından kadınlar Şule Çet’in ikinci duruşmasını takip etmek için adliye binasına giriş yaptı. Kadınlar yine mahkeme salonuna sığmazken, mahkeme koridorları kadınlarla doldu taştı. Salona giremeyen kadınlar alkışlarla bu durumu protesto etti. Hakimin ‘Alabildiğiniz kadar avukat alın’ sözlerine rağmen kolluk kuvvetleri kapıyı kapatarak içeri girişleri engelledi.
İlgili haberler
Şule Çet’in ailesi konuşuyor

Şule Çet’in ağabeyi Şenol Çet ve yengesi Songül Çet: İdam, hadım değil adalet istiyoruz.

‘Şule Çet’in intihar eğilimi yoktu’

‘İntihar etti’ denilen ama cinsel saldırıya uğrayarak öldürüldüğü ortaya çıkan Şule Çet cinayetinde...

Şule Çet, Ayşe Atasayar, Aysun Yıldırım aslında he...

‘Kadın dayanışmasına devam edeceğiz, bizim gücümüz bu. Dert olsun kadınların hayatını cehenneme çevi...