Soylu'nun hedefi yine LGBTİ'ler oldu
İstifa etmeden AKP'den İstanbul milletvekili adayı olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun hedefinde yine LGBTİ yurttaşlar vardı: "Biz gideceğiz de LGBT’ciler gelecek. Tövbe estağfurullah ya…"

İstifa etmeden AKP'den İstanbul milletvekili adayı olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, partisinin Bayrampaşa’daki sahur programında yaptığı konuşmada yine muhalefeti ve LGBTİ’leri hedef aldı.

Soylu, HDP'ye yönelik kapatma davası için, "Anayasa Mahkemesinin alacağı kararın hiçbir hükmü yoktur" ifadelerini kullandı ve "Size bir şey söyleyeyim. Diyarbakır Anneleri HDP’yi kapattı Allah’ın izniyle. Anayasa Mahkemesinden önce Diyarbakır anneleri oturdular HDP binasının önünde, HDP’yi seçime sokmadılar” dedi.

"Aile" söylemi üzerinden bir kez daha LGBTİ’leri hedef alan Soylu, “Bize gitsinler diyorlar. Biz gideceğiz de kim gelecek? Bu LGBT’ciler gelecek. Aynı cinslerin evlenmesini isteyenler gelecek. Tövbe estağfurullah ya. Bu milletin ailesiyle, aile yapısıyla ne uğraşıyorsun? Kendi evinden başla, madem aynı cinslerin evliliğini istiyorsun? Bu milletin başına niye musallat oluyorsun? Müslümanlığımıza, inancımıza, değerlerimize, milliyetimize, geleneğimize niye musallat oluyorsun” sözlerini sarf etti.

Fotoğraf: Meltem Ulusoy / csgorselarsiv.org

İlgili haberler
LGBTİ'leri hedefe koyan söylemler ne gösteriyor?

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin kayyum rektör protestoları sırasında iktidar kanadından LGBTİ'l...

Üniversitelerdeki Kadın ve LGBTİ Toplulukları tart...

Dosyamızda farklı üniversitelerdeki toplulukların çalışmalarına, öğrencilerinin yaşamındaki etkisine...

'Büyük Aile Buluşması'nda LGBTİ örgütlerinin kapat...

Pazar günü İstanbul Saraçhane'de 'Büyük Aile Buluşması' adıyla LGBTİ karşıtı miting gerçekleşti.