Sivaslı kadınlar şiddete karşı sokaktaydı!
Sivas’ta kadın cinayetlerinin son bulması için sokağa çıkan kadınlar yürüyüş gerçekleştirdi. Eylemlerde genç kadınların katılımı dikkat çekti.

Kentte kadın cinayetlerini protesto için farklı saatlerde etkinlikler gerçekleştirildi. 29 Ekim Kadınları Derneği, Cumhuriyet Meydanı'nda; CHP, parti il binasında; Okuyan Kadınlar Derneği ise “Kadına Şiddete Dur Diyor” konulu bir basın açıklaması düzenledi.

Üniversite öğrencileri, Cumhuriyet Meydanı'ndaki açıklamaya yoğun şekilde katıldı. Açıklamada, "Susma sustukça sıra sana gelecek" sloganı atıldı. Açıklamada "Şiddetin önlenmesi sadece bireysel tedavi, rehabilitasyon veya cezalandırma ile olmaz. Şiddetin önlenmesi konusunda kanunların yeniden düzenlenerek, koruyucu tedbirlerin en üst düzeye getirilmesi ve cezaların caydırıcılığının ciddi anlamda artırılması gerekmektedir" denildi.

Şiddetle mücadele konusunda farkındalık oluşturulması gerektiğine dikkat çekilen açıklamada, "Bizler STK'ler olarak şiddetin hiçbir türünü kabul etmeyecek ve şiddetin önlenebilmesi için, yaşanmış şiddet hikâyelerinin tekrarlanmaması için, güvenli bir geleceğin inşa edilmesi için elimizden geleni yapacağız. Daha yaşanılabilir bir toplum için, şiddetin her türüne karşı gücümüzün yettiğince mücadele edeceğiz" ifadelerine yer verildi.

Basın açıklaması ardından Cumhuriyet Meydanı'ndan tren garına yürüyüş gerçekleştirdi.

Fotoğraf: Evrensel