Şişli Kent Konseyi 8 Mart için yürüyüş yaptı
Şişli Kent Konseyi çağrısı ile yapılan yürüyüş polis tarafından engellenmeye çalışıldı.

Şişli Kent Konseyi çağrısı ile yapılan 8 Mart kadın yürüyüşü polis tarafından engellendi. Silahşör Caddesi'ne kadar yürüyen kadınlar basın açıklamasını okuyarak eylemi sonlandırdı.


Basın açıklamasından öne çıkanlar şöyle: 

"Biz kadınlar bugün elde ettiğimiz tüm hakları mücadele ederek kazandık. Bu mücadeleye ve tarihe sahip çıkıyor, kadınların kurtuluşu ve özgürlüğü gerçekleşinceye kadar, geceleri de sokakları da, meydanları da terk etmiyoruz!

İstanbul Sözleşmesinin iptaline bahane edilen LGBTİ+’larla dayanışıyor ve birlikte mücadele için çalışıyoruz. 6284 sayılı yasa ve Medeni Kanundaki haklarımızdan, nafaka hakkımızdan, şiddete uğrayan ve uğraması muhtemel kadın ve çocukların korunması için elde ettiğimiz haklarımızdan vazgeçmiyor, direniyoruz!

Kadınların eşit, özgür ve adil olan bir dünyada yaşadığı, sömürünün baskının ortadan kalktığı bir gelecek için, hayatlarımıza sahip çıkmak için, savaş ve işgal politikalarına geçit vermemek için, demokrasi ve barış için, emeğimiz, bedenimiz ve kimliğimiz bizimdir demek için, tüm kadınları ve LGBTİ+ları, haklarımıza ve yaşamlarımıza sahip çıkmaya çağırıyoruz.

8 Mart’ta sokaklarda meydanlarda, bulunduğumuz her yerde isyan ediyoruz. Her gün 8 Mart oluncaya dek, sizleri evlerinizden çıkmaya, işlerinizi bırakmaya ve hafta boyunca sürecek tüm etkinliklerimize katılmaya davet ediyoruz."


Fotoğraflar: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Özgür, eşit, şiddetsiz bir yaşam bizimle mümkün!

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününü ülkenin dört bir yanında, yaşadığımız her alanda hep birlikte ör...