Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği: Sözümüzü söylemeye devam edeceğiz
Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği: 'Savaşa, yoksulluğa, zamlara ve şiddete karşı sözümüzü söylemeye devam edeceğiz.'

Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Yenikent Muhtarlığı önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Kadınlar “Savaşa, yoksulluğa, zamlara ve şiddete karşı sözümüzü söylemeye devam edeceğiz” dedi. Açıklama metnini dernek üyesi kadınlar sırayla okudu.

Kadınlar, 2022 8 Mart’ını ağır bir ekonomik kriz ve tüm dünyayı etkileyecek bir savaş durumuyla karşıladıklarını hatırlatarak; “Özellikle pandemi döneminde ağırlaşan ekonomik koşulların iktidarın yeni ekonomik program ile birlikte katmerlendiği bir süreçte yoksulluğa ve hayat pahalılığına karşı yaşam mücadelesi veriyoruz. Bir taraftan da kaçınılmaz olarak şiddet her boyutuyla artıyor. Kadınlar tasarlanmış cinayetlere kurban ediliyor, kolluk güçleri kadınları korumuyor, yargı ödül gibi cezalarla katilleri ve şiddet faillerini cesaretlendiriyor” dedi.


KADINLAR SAVAŞ İSTEMİYOR

Savaşa karşı barış talebinin dile getirildiği açıklamada “Tüm bu yoksulluk ve şiddet sarmalı yetmezmiş gibi Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ve NATO’nun bölgedeki yayılmacı politikaları yüz binlerce kadının ve çocuğun yerinden olmasına neden olurken; yönetenler tarafından da içinde bulunduğumuz durumun gerekçesi olarak gösteriliyor. Bu 8 Mart’ta hem dünyada ve Türkiye’de, hem de bulunduğumuz her yerde savaşa, yoksulluğa ve şiddete karşı alanlarda olacağız. Biliyoruz ki eşit, özgür, şiddetsiz, insanca bir yaşamı birlikte kazanacağız! Kadınlar kazanacak!” ifadeleri yer aldı.

EKONOMİK KRİZ KADIN İŞSİZLİĞİNİ ARTTIRDI

Ekonomik kriz nedeniyle işsizliğin kadınlar için çok ciddi bir sorun haline geldiği belirtilen açıklamada kadınların düşük ücretlerle, güvencesiz ve iş güvenliğinden yoksun bir ortama mahkum edildiği ifade edildi. Kadınlar savaşa, yoksulluğa ve şiddete karşı eşit, özgür, şiddetsiz, insanca bir yaşamı birlikte kurma çağrısında bulundu.

Fotoğraflar: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
GÜNÜN ŞARKISI: Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışm...

Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği 8 Mart yaklaşırken kadının gücüne, inancına, dayanışma...