Sinem'e 7 yerinden bıçaklayan eski eşine çocuklarını göstermediği için hapis cezası
Ankara'da eski eşi Sinan Ö. tarafından çocuklarının gözü önünde 7 yerinden bıçaklanarak ağır yaralanan Sinem T. tatile gittiği için çocuklarını göstermediği gerekçesiyle 3 gün cezaevine girecek.

Ankara'da Sinan Ö. tarafından 7 yerinden bıçaklanan ve 10 gün yoğun bakımda kalan Sinem T., tatile gittiği ve çocuklarını babaya göstermediği gerekçe gösterilerek 3 gün cezaevine girecek.

Ankara'da güzellik merkezinde çalışan 33 yaşındaki Sinem T. , 2 yıl önce şiddetli geçimsizlik gerekçesiyle 4a yaşındaki Sinan Ö'den boşandı. Boşanmanın ardından Sinan Ö, 24 Ekim 2023'te 11 ve 13 yaşlarındaki kızlarının gözü önünde Sinem T.'yi sokak ortasında 7 yerinden bıçakladı.

Olayın ardından tutuklanan Sinan Ö. 9 ay sonra tahliye edildi, Sinem T.'nin avukatının itirazı üzerine bir kez daha tutuklandı. Sinan Ö.'nün bıçaklama olayından önce Sinem T. hakkında çocuklarını kendisine göstermediği gerekçesiyle şikayette bulunduğu ortaya çıktı. DHA'ya göre Ankara 30'uncu Aile Mahkemesi itirazlara rağmen Sinem T. hakkında 3 günlük disiplin hapsi kararı verdi. Sinem T., Sinan Ö'den izin alarak çocuklarını Gebze'ye ailesinin yanına tatile götürdüğünü ve Sinan Ö'nün bu tatili gerekçe göstererek şikayetçi oduğunu belirterek karara itiraz etti. Ancak 1'inci Aile Mahkemesi de disiplin hapsi kararının usul ve yasaya uygun olduğuna hükmetti. Sinem T., 6 Eylül'de cezaevine girecek.

Karara tepki gösteren Sinem T., "2023 yılı yazında çocuklarım 1 ay babalarıyla kaldı. Daha sonra ben ailemin yanına Gebze’ye gitmeye karar verdim. Çocuklarımla tatile gideceğimi ona söyledim. ‘Tamam’ diyerek durumu kabul etti. Aradan 1 hafta geçtikten sonra kendisi çocukları göstermediğimi iddia ederek aile mahkemesine şikayette bulunmuş" dedi. 

Karara itirazlarının da reddedildiğini anlatan Sinem T. "Cuma gününe kadar teslim olmam gerekiyor. Ben cezaevine girersem çocuklarım tek başına kalacak. Okullar da açılıyor, bu durumda çocuklarım ne olacak? Çaresizim" dedi. 

Fotoğraf: DHA 

İlgili haberler
TKDF: 2024'ün ilk 8 ayında en az 280 kadın öldürül...

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu yayımladığı raporda 8 ayda en az 280 kadının erkekler tarafında...

KCDP: Ağustos ayında 33 kadın öldürüldü

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Ağustos 2024 raporuna göre bu ay 33 kadın öldürüldü, 24 ş...

Kadın otobüs şoförüne saldırı: 'Hep birlikte dur d...

İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı ESHOT'un kadın şoförlerinden Esra Şurgun'un saldırıya uğraması ü...