Sığınma evinden alınan kadının şüpheli ölümü
İstanbul’da şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren Reyhan A.’nın intihar ettiği iddia edildi. Reyhan A. ‘Başıma bir şey gelirse S.Ç., S.Ç.’nin ailesi, annem ve erkek kardeşlerim sorumludur’ demişti.

Korucu S.Ç. ile evlendirilen ve şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren Reyhan A.’nın, ailesinin baskısıyla sığınma evinden ayrıldığı öğrenildi. Reyhan A.'nın karakola verdiği ifadede, “Başıma bir şey gelirse S.Ç., S.Ç.’nin ailesi, annem ve erkek kardeşlerim sorumludur” dediği öğrenildi. 

İstanbul’da ailesinin yaşadığı evde şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren Reyhan A.’nın intihar ettiği iddia edildi. Batman’ın Sason ilçesi Hêşter köyünde, koruculuk yapan S.Ç. ile 6 ay önce dini nikahla evlendirilen Reyhan A., S.Ç.’nin madde bağımlısı olduğunu öğrenmesi üzerine ayrılmak istedi. S.Ç. tarafından sistematik şiddet gören Reyhan A., baskılara dayanamayarak İstanbul’daki bir sığınma evine yerleşti. 15 gün önce kaldığı sığınma evinden ailesinin baskısı sonucu ayrılan Reyhan A., ailesiyle yaşamaya başladı. Bu süreçte evli olduğu erkeğe dönmesi yönünde baskı gören Reyhan A., 11 Ağustos gecesi ailesinin evinde şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdi. 

2 GÜN EVDE KİLİTLİ KALDI   

Akrabaları Reyhan A.’nın ölümünü şüpheli bularak, Reyhan A.'nın hem evli olduğu S.Ç. hem de ailesi tarafından sistematik şiddet gördüğünü söyledi. Reyhan A.’nın akrabası B.Y., şunları aktardı: “6 ay önce düğünleri oldu. Batman’da düğün alışverişine çıktıkları sırada Reyhan A. ve S.Ç. tartışmaya başlamış. S.Ç.’nin madde kullandığını öğrenen Reyhan A. tartışmadan sonra yüzüğü çıkarıyor. Daha sonra aileler araya girip barıştırıyorlar. Daha sonra yine tartışıyorlar. Reyhan A. Kendini odaya kilitliyor. S.Ç’de evin kapısını kilitleyip evden çıkıyor. R.A. iki gün evde kilitli kalıyor. Kimse eve gelmeyince polise haber veriyor. Polisler çilingirle kapıyı açıp, Reyhan A.’yı karakola götürüyorlar. Reyhan A. İstanbul’a ailesinin evine gidiyor.”   

Pandemiyle birlikte şüpheli kadın ölümlerindeki artış dikkat çekecek boyuta ulaştı. Pek çoğu cinayet olan bu vakaların üzeri, ‘intihar’ denilerek örtülmeye çalışılıyor: Şüpheli ölümlere ‘intihar’ etiketi yeni kadın cinayetlerine sebep oluyor
‘BANA BİR ŞEY OLURSA...' 

Ailelerin baskısıyla tekrar Batman’a dönen Reyhan A.’ya yönelik şiddetin sürdüğünü belirten B.Y., “Batman’da karakola gidip şikayette bulunuyor. İfadesinde ‘Başıma bir şey gelirse S.Ç., S.Ç.’nin ailesi annem ve erkek kardeşlerim sorumludur’ diye beyanlarda bulunuyor. Şikayetten sonra İstanbul’da bir sığınma evine yerleşiyor. 15 gün önce kadının ailesi arayıp, ikna ederek eve çağırıyorlar. Reyhan A. da ailesinin evine gidiyor. Daha sonra 11 Ağustos gecesi intihar ettiği söylendi. Ailesi sürekli ‘kocanın evine dön’ diye baskı uyguluyordu” diye belirtti. 

Reyhan A.'nın cenazesi, bugün Manisa'nın Salihli ilçesinde defnedilecek. 

Kaynak: MA / Diren Yurtsever

İlgili haberler
Şule’nin ölümü intihar değil cinayet

Geçtiğimiz günlerde Ankara’da bir plazanın 20. katından düşerek hayatını kaybeden, ölümünün intihar...

Ayşe Karaman’ın annesi ve avukatı: İntihar etmedi,...

Doktor Özgür T.'nin evinde ölü bulunan anestezi teknikeri Ayşe Karaman'ın annesi Feride Karaman, kız...

Lale Bayram intihar süsü verilerek öldürüldü

Gündem koronavirüs salgınına kilitlenmiş haldeyken İstanbul’da bir kadın daha öldürüldü.