Sevilay Karlı davasının ikinci duruşması görülüyor
Hakkında uzaklaştırma kararı aldırdığı, boşandığı erkek tarafından öldürülen Sevilay Karlı davasının ikinci duruşması bugün.

Hakkında uzaklaştırma kararı aldırdığı, boşandığı erkek tarafından öldürülen Sevilay Karlı davasının ikinci duruşması görüldü. Duruşma İstanbul Anadolu Adliyesi 10. Ağır Ceza Mahkemesinde gerçekleşti. İlk duruşmada sanık haksız tahrik indirimi almak için bir savunma yapmıştı.

Geçtiğimiz duruşmada tanık olarak dinlenmesine karar verilen Y.A.'nın ifadesiyle duruşma başladı. Y.A. Sevilay'ın Ümit Karlı'dan sürekli tehdit aldığını ifade ederek bazen Sevilay'ın çocuklarıyla görüşmeye giderken eşlik ettiğini söyledi. Tanığın ifadelerinden sonra sanıkÜmit Karlı'ya söz verildi. Karlı, tanığın sözleri üzerine neden kendisinin karakola şikayet edilmediğini sordu. Ardından mütalaa veren savcı, Ümit Karlı hakkında "eski eşe ve kadına yönelik kasten öldürme suçundan" haksız tahrik indirimi olmaksızın ağırlaştırılmış müebbet hapis istedi. Ümit Karlı'nın avukatı yazılı savunma için süre istedi. Bir sonraki duruşma 19 Eylül'e ertelendi.

ADALETİ ER YA DA GEÇ SAĞLAYACAĞIZ

Duruşma öncesi Esenyalı Kadın Dayanışma Derneğinin çağrısıyla adliye önünde buluşan kadınlar ve Karlı'nın ailesi açıklama yaptı. Açıklamayı yapan Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Adile Doğan, bir önceki duruşmada Sevilay'ın katilinin tahrik indiriminden faydalanmaya çalıştığını ancak kadınlar olarak katılın tahrik indiriminden faydalanmamasını sağlamak için mücadele edeceklerini belirtti. Bu duruşmadan olumlu bir karar beklediklerini ifade eden Doğan, "Sevilay ve katledilen tüm kız kardeşlerimiz için buradayız. Adalet arıyoruz. Adaleti de er ya da geç kazanacağız" dedi.


Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Katledilen Sevilay Karlı'nın davasında ilk duruşma...

Kendisini tehdit ettiğine dair başvurduğu mahkemenin takipsizlik kararı verdiği eski eşi tarafından...

Bir kadın cinayetinin anatomisi | ‘Ölüm fermanı’ c...

Hakkında uzaklaştırma kararı aldırdığı, boşandığı erkek tarafından öldürülen Sevilay Karlı’nın ısrar...

Sevilay Karlı'nın ailesi: 'Adalet istiyoruz, sesim...

Boşandığı erkek tarafından öldürülen Sevilay Karlı davasının ilk duruşması 9 Mayıs'ta görülecek. Sev...