Şebnem'in 11 bıçak darbesi ile öldürülmesi "canavarca his veya eziyet çektirme" suçu sayılmadı!
Mahkeme, Furkan Zıbıncı tarafından 11 kez bıçaklanarak öldürülen Şebnem Şirin davasında ölümün boğazının kesilmesi sonucu olduğunu öne sürerek "canavarca his veya eziyet çektirme" suçu saymadı.

Denizli'de Şebnem Şirin'i 11 yerinden bıçaklayarak öldüren Furkan Zıbıncı hakkında verilen müebbet hapis cezasının gerekçeli kararı açıklandı. Mahkeme ölüm nedeninin boğazının kesilme olduğunu söyleyerek, 11 bıçak darbesini "canavarca his veya eziyet çektirme" suçu saymayarak cezada artırım yoluna gitmedi.

Geçen yıl 27 Ekim'de saat 06.00 sıralarında, gıda mühendisi Şebnem Şirin, Furkan Zıbıncı tarafından bıçaklanarak katledilmişti. Şebnem Şirin'in boğazını kesip, vücudunun 11 yerinden bıçaklayan Furkan Zıbıncı olay yerinden kaçmıştı. Gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen ve tutuklanan Zıbıncı hakkında "canavarca hisle kasten öldürme suçundan" ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle Denizli 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılmıştı.

CİNAYETİ CEP TELEFONUNA NOT ALMIŞ

İddinamede, Zıbıncı'nın el koyulan cep telefonunda yapılan incelemede, notlar kısmında, "Sevdiklerim haklarını helal etsinler. Asla kötü niyetli bir şey yapmadım. Annem ve kardeşim bensiz başarırsınız. Sevdiğim kız Şebnem, şu an yanımda uyumakta ve onunla beraber yolun sonu. Bu belki kadın cinayeti olarak geçecek ama bazı şeyler dışarıdan gözüktüğü gibi durmuyor. Bilmediğiniz onca şey var; ama bunu asla öğrenemeyeceksiniz. Artık yokuz. Hakkınızı helal edin. Ben zaten bu hayatta bir boşluktum. Zamanla siz de alışırsınız. Bu hikayenin sonuna yetişebilirsen; beni bu duruma sokan İsmail. Hadi eyvallah" yazılı olduğu yer aldı. Dava, 30 Eylül'de sonuçlandı. Mahkeme heyeti, sanığa müebbet hapis cezası verirken, takdir indirimi uygulamadı.

TASARLADIĞINA DAİR SOMUT DELİL BULUNAMADI

Mahkemenin gerekçeli kararı açıklandı. Heyetin tasarlayarak öldürme yönünde yaptığı değerlendirmede; Zıbıncı'nın Şebnem Şirin'i tasarlayarak öldürmesine ilişkin somut bir delil bulunmadığı, Zıbıncı'nın Şirin'i öldürdükten sonra intihar etme kararını olay günü yaşanan tartışma neticesinde mi yoksa olay gününde mi verdiği hususunda şüpheli kalındığı savunuldu. Kararda, "Bu itibarla sanığın öldürme kararını önceden verdiğinin her türlü şüpheden uzak delille ortaya koyulamadığı anlaşıldığından öldürme eylemini tasarlayarak işlemediği kanaatine varılmıştır" denildi.

'ÖLÜM NEDENİ BOĞAZ KISMINDAKİ TEK BIÇAK KESİSİ'

Gerekçeli kararda "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" yönünde yapılan değerlendirmede ise Şirin'in vücudunda 11 bıçak darbesi bulunsa da ölümünün boğaz kısmındaki tek bıçak kesisi sonucu meydana geldiği savunuldu. Diğer kesici alet yaralarının tek başına öldürücü nitelikte olmadığı, bu yaralanmaların maktulün sanığa direnmesi esnasında meydana gelmiş olabileceği, sanık hakkında 'canavarca his veya eziyet çektirme' maddesinden artırım yoluna gidilmediği ifadelerine yer verildi.

NE OLMUŞTU?
Denizli’nin Pamukkale ilçesinde yaşayan Şebnem Şirin 27 Ekim 2021 tarihinde ayrılmak istediği Furkan Zıbıncı tarafından katletti. Fail olayın ardından kaçarken daha sonra yakalanarak kasten öldürme suçundan tutuklandı.
Failin “cinsel istismar”, “gasp”, “trafik güvenliğini tehlikeye sokma” gibi suçlardan 6 ayrı kaydının bulunduğu ortaya çıktı. Hakkında işlem yapılan suçlardan bazılarının cezasının ertelendiği, bazı suçlarda da para cezası ödediği öğrenildi.

Fotoğraf: DHA

İlgili haberler
Kadın cinayetleri: Münferit değil, politik!

CHP Denizli vekili Gülizar Biçer Karaca: Kadın cinayetleri münferit olay, kişisel sorun, magazinleşt...

İktidarın kadın düşmanlığı failleri güçlendiriyor

Pervasızca yaşanan kadına yönelik şiddetin, failler tarafından çekincesiz paylaşılmasının altında ne...

Fatma Altınmakas davası: Cinayetin faili tek kişi...

Fatma Altınmakas’ı katleden Kazım Altınmakas’ın yargılandığı davanın duruşmasında avukat Mir Bedirha...