Savcılık kadınlara yönelik cinsiyetçi paylaşımı ‘eleştiri’ saydı, takipsizlik verdi
Berna Laçin, Nevşin Mengü, Canan Kaftancıoğlu ve Feyza Altun hakkında yapılan cinsiyetçi paylaşımı ağır eleştiri sayan savcılık, soruşturmada takipsizlik kararı verdi.

Kadir G., Twitter’da ‘elmeru_baba’ kullanıcı adıyla 1 Mayıs’ta “Herkes yazmış darbeye yeltenirlerse, Nevşin benim, Berna benim, Feyza Altun benim. Canan’ı ben almam aklınızdan bile geçirmeyin şimdiden söyliiim” içerikli paylaşımda bulundu.  

Sözcü’den Sevgim Begüm Yavuz’un haberine göre; kamuoyunun büyük tepki gösterdiği paylaşım hakkında oyuncu Berna Laçin de savcılığa şikayette bulundu. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı paylaşımı yapan Kadir G., hakkında “sesli ve yazılı görüntülü bir ileti ile hakaret” ve “tehdit” suçlarından soruşturma başlattı.

BU İFADELER AĞIR ELEŞTİRİYMİŞ!
Soruşturmayı tamamlayan savcılık, paylaşımı yapan Kadir G., hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Kararda, tehdit suçu bakımından atılı suçun unsurlarını oluşturacak eylemin bulunmadığını belirtildi.

Takipsizlik kararında Yargıtay kararlarına atıfta bulunularak, söz konusu davranışın “ağır eleştiri niteliğindeki davranış”, “kaba söz” ve “kaba ve nezaket dışı hitap tarzı” olduğu belirtilerek, bu tür davranışların hakaret suçunu oluşturmayacağı savunuldu.

İlgili haberler
Kadın hukukçular: Kadınları ganimet gören zihniyet...

DİH üyesi kadın avukatlar açıklama yaparak, ‘Kadınları ganimet olarak paylaşan zihniyete teslim olma...

Başak Demirtaş'a sosyal medyada cinsiyetçi saldırı

Başak Demirtaş, Vedat Yazıcı isimli bir kişi tarafından sosyal medyada cinsiyetçi saldırıya uğradı....

Başak Demirtaş’a cinsiyetçi saldırıda bulunan şahı...

Sosyal medyada Başak Demirtaş'a yönelik cinsiyetçi sözlü saldırıda bulunan şahıs ifadesinin ardından...