Samsun’da kadınlar şiddeti ve şiddete karşı mücadeleyi konuştu
Tez Koop İş Sendikasının düzenlediği etkinlikte buluşan kadınlar, yaşamın tamamına yayılan şiddet konusunda deneyimlerini paylaştı.

Tez Koop İş Samsun Şubesi Kadın komisyonu “Hayatımızdan da haklarımızdan da vazgeçmiyoruz” sloganıyla panel düzenlendi.

İnşaat Mühendisi Gizem Kasırga ve Psikolog Şükran Doğan’ın konuşmacı olarak katıldığı panelde konuşan Şube Başkanı Tarık Sayın, emekçi kadınların mücadelesi ve örgütlenmesine destek olmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Şiddeti tanımlayan ve kadınların maruz bırakıldığı şiddet türlerini özetleyen Gizem Kasırga, şiddete uğrayan kadınların başvurabileceği mekanizmaları ve yöntemleri de anlattı. Kasırga şiddetin olmadığı bir yaşam için kadınların mücadelesinin önemli olduğunu vurguladı.

Hükümetin emekçilere dönük politikalarının şiddeti yaygınlaştırdığını ve eşitsizliği derinleştirdiğini vurgulayan Şükran Doğan da toplumda, ailede, işyerlerinde, sokakta yaşanan şiddetin kadınları çok daha ağır etkilediğine dikkat çekti.

Etkinlikte konuşan bir Migros işçisi, işyerlerinde kadın işçilere yönelik mobbing, ayrımcılık ve baskının çok yoğun olduğunu, kadınların sürekli ikinci planda kaldığını anlattı.
Makro Market’te çalışırken işten atılan bir kadın işçi de işyerlerindeki davranışların kadınların özgüvenini kaybetmesine, sinmesine ve haksızlıklar karşısında ses çıkaramamasına neden olduğunu anlattı.

İlgili haberler
KESK Kadın Meclisi: Yoksulluğa, güvencesizliğe, şi...

KESK Kadın Meclisi ‘Yoksulluğa, güvencesizliğe, şiddete karşı kadınlar mücadelede buluşuyor’ diyerek...

Batıkentli kadınlar hem şiddeti konuşuyor hem de 2...

Ankara Batıkent’te kadınlar 25 Kasım etkinlikleri yapıyor. 24 Kasım’da 17.00’de GİMSA önünde açıklam...

Gıda-İş: Eşitlik sağlanmadıkça şiddetle mücadele e...

Gıda-İş’ten 25 Kasım bildirisi: Kadınların her alanda yaşadığı sorunlara acil çözümler bulunmalı!