Salgını bahane edip infaz paketiyle cinsel suçları aklama girişimi
AKP, hazırladığı infaz paketiyle çocuk istismarı dahil, tüm cinsel suçlarda indirim istiyor! Kadınlar, #CinselSuçlaraİndirimOlamaz demek için bugün 17.15’te sosyal medya eyleminde seslerini duyuracakl

AKP’nin bu hafta TBMM’ye sunacağı infaz paketi terör suçları ile örgütlü suçlarda ceza indirimi öngörmezken cinsel suçlardan koşullu salıverme oranını yüzde 75’den yüzde 67’ye indirmeyi hedefliyor.

Birgün’de yer alan Nurcan Gökdemir’in haberine göre, AKP’nin koronavirüs salgını üzerine cezaevlerini boşaltmak gerekçesiyle yeniden gündeme getirdiği infazla ilgili düzenlemeler içeren yasa teklifi bu hafta Meclis’e sunulacak. Kasten öldürme suçu, terör suçları ile örgütlü suçlarda infaz süresini kısaltmayan paket cinsel suçlar ile uyuşturucu suçlarına ceza indirimi öngörüyor.

AKP’nin iktidar ortağı MHP ile üzerinde uzlaşma sağladığı, CHP ve İYİ Parti ile görüştükten sonra TBMM’ye sunacağı infaz paketi, koşullu salıverilme oranını yüzde 67'den yüzde 50'ye indirecek. Kasten öldürme suçu bakımından üçte iki ve terör suçları ile örgütlü suçlar bakımından dörtte üçlük koşullu salıverilme oranında değişiklik yapılmayacak. Ancak mükerrer suçlar ve buna bağlı olarak cinsel suçlar bakımından 3/4’lük koşullu salıverilme oranı 2/3’e (yüzde 75'den yüzde 67'ye) indirilecek!

CİNSEL SUÇLARA ÇOCUK İSTİSMARI DAHİL!
Zaten “iyi hal”den tutun da “tahrik” indirimlerine kadar birçok indirim alan ya da hiç tutuklanmayan cinsel suç faillerinin karşısına bir de böyle bir kıyakla çıkılmasına kadın örgütleri tepkili. Nafaka Haktır Platformu, geçirilmek istenen infaz paketine karşı şu paylaşımı yaparak kadınlara çağrı yaptı:

“Meclise gelecek olan infaz paketiyle çocuk istismarı dahil, cinsel suçlarda 3/4’lük koşullu salıverilme oranının 2/3’e (yüzde 75'den, 67'ye) indirilmeye çalışılacağını gördük. #CinselSuçlaraİndirimOlamaz demek için bugün 17.15’te sosyal medya eylemindeyiz!”

İlgili haberler
Koronavirüs krizi neden kadınlara daha sert yansıy...

Hastalık nedeniyle ölüm oranlarının erkeklerde daha yüksek olduğu açıklansa da tüm dünyaya yayılan k...

Yaşadıklarımızdan sorumlu korona mı, devlet-patron...

Gratis çalışanı yazdı: Güvenli bir ortam yaratılmazsa toplu ölümler yaşayacağımızın sesleri çınlıyor...

Korona günlerinde şiddet: Bahaneler arttı, acil ön...

Kuşlara ekmek vermek, çocukların ses çıkarması bahanesiyle şiddet, uzaklaştırma kararına rağmen salg...