Salgından istifade edildi, Kızılcaköy’de JES için ÇED onayı verildi
Kovid-19 salgını gündemdeyken salgını fırsata çeviren sermaye Kızılcaköy’de yapılması planlanan jeotermal enerji santrali için ÇED onayı verdi. Kızıkcaköylü kadınlar karara tepkili.

Jeotermal enerji santrali (JES) yapılmasına karşı verdikleri mücadele ile gündeme gelen ve bu direniş sonrası JES çalışmalarını durduran Aydın Kızılcaköy'de JES yapımı yeniden gündeme geldi. Dünyada ve Türkiye’de insanlar Kovid-19 salgınından korunmak için uğraşırken sermaye salgını fırsata çevirerek Kızılcaköy’de yapılması planlanan jeotermal enerji santrali (JES) için ÇED onayı verdi. 

Kızılcaköy’de yaşayan Aşye Ayav, her sabah kalktığında çürük yumurtaya benzeyen bir kokuyla uyandığını söyleyerek, “Virüsten ölmezsek bu jeotermaller yüzünden öleceğiz. Kızılcaköylüler olarak biz jeotermale karşıyız” diyerek verilen karara tepki gösterdi.

‘19 AY DİRENDİK, DİRENMEYE DEVAM EDECEĞİZ’
Leyla Çiyanşen ise bu kararın salgın sürecinde verilmesinin kabul edilemez olduğunu belirterek, “Bize evde kalın diyorlar ama zengin şirket sahipleri bunu fırsat bilip toprağımıza, havamıza, suyumuza saldırıyor. 19 aydır biz köylüler direniyoruz, direnmeye devam edeceğiz. Burası küçük bir köy ne istiyorlar bizden? Yetkililerin duruma müdahale etmesini istiyoruz” dedi.

Toprağını savunmak için sonuna kadar savaşacağını dile getiren Kızıkcaköylü Fatma Orbay’da , “Zeytinimizi, incirimizi ve birinci sınıf tarım arazilerimizi yok etmek istiyorlar. Çocuklarımızın geleceğini yok etmek istiyorlar. Mücadeleyi bırakmayacağız. Madem onlar bu salgını fırsat bilip yaşam alanımıza saldırmak istiyor o halde biz de onlardan geri kalmayacağız. Bu topraklar bizim toprağımız ve yine bizim kalacak onlar gidecek” diye konuştu.


İlgili haberler
Direnişteki Kızılcaköylü kadınlar tiyatro ile müca...

Daha önce hiç tiyatro görmeyen, tiyatroya gitmeyen, oyunculuk deneyimi olmayan kadınlar; mücadeleler...

GÜNÜN OYUNU: Kızılcaköylü kadınlardan ‘Neymiş Bu J...

Jeotermal’e direnen Kızılcaköylü kadınlar ‘Neymiş Bu Jeotermal?’ oyunu ile direnişlerini anlatacak.

Kızılcaköylü kadınlar yeni yılda JES istemiyor

5 aydır JES için gelen ekipleri köye sokmayan Kızılcaköylü kadınlar her türlü müdahaleye rağmen müca...

Didimli kadınlar Kızılcaköy’ü ziyaret etti

Didim Kadın Platformundan kadınlar, Kızılcaköy’de jeotermal santrale karşı direnen kadınları ziyaret...

Kızılcaköylü kadınlar jandarmayla karşı karşıya ge...

Köylerine JES yapılmasına karşı çıkan Kızılcaköylü kadınlar jandarmalarla karşı karşıya geldi.

GÜNÜN KAMPANYASI: ‘Aydın Kızılcaköy’de JES’e hayır...

Kızılcaköy’de birinci sınıf tarım arazilerine yapılmak istenen jeotermal elektrik santraline karşı k...